https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home celebs Chrissy Teigen praat voor het eerst openhartig over haar alcoholverslaving, postnatale depressie...

Chrissy Teigen praat voor het eerst openhartig over haar alcoholverslaving, postnatale depressie en angststoornis

'Ik dronk wijn alsof het water was en besefte niet hoe verkeerd dat was.'

© Getty

Dat Chrissy Teigen (34) geen katje is om zonder handschoenen aan te pakken, moeten we je waarschijnlijk al lang niet meer vertellen. Het model is hét boegbeeld van body positivity, neemt geen blad voor de mond als het over feminisme en de rechten van de vrouw gaat en zou door het vuur gaan voor haar twee kinderen en man John Legend (41). Toch is ze niet altijd even gelukkig geweest in het leven en heeft ze heel hard moeten vechten voor haar carrière, daar vertelt ze nu voor het eerst openhartig over in het magazine Glamour.

Het 34-jarige model heeft meer dan 28 miljoen (!) volgers op Instagram en verovert heel de wereld met haar vertederende familiekiekjes, eerlijke foto’s en motiverende captions. Nochtans heeft ze het zelf heel lang moeilijk gehad met het aanvaarden van haar lichaam. Dat geeft ze eerlijk toe in het Amerikaanse tijdschrift Glamour. ‘Ik ging elke ochtend, middag én avond op de weegschaal staan, dus eigenlijk gewoon na elke maaltijd. Dat deed ik zo’n acht jaar lang’, vertelt ze openlijk. ‘Nadat ik beviel van Luna (haar eerste kindje, red.) probeerde ik minder op mijn gewicht te letten, maar het was pas na de geboorte van mijn zoontje Miles dat ik dat nieuwe getalletje op de weegschaal kon aanvaarden.’

Je zou denken dat ik in de zevende hemel was toen ik uiteindelijk beviel, maar dat was allesbehalve het geval.

Postnatale depressie

En hoewel ze nu geen moeite meer heeft met de weegschaal en maar al te graag pronkt met haar prachtige lichaam, heeft ze het af en toe toch nog moeilijk om haar nieuwe lijf te aanvaarden. ‘Als ik onder de douche naar mijzelf kijk, durf ik weleens “aah, die kinderen toch” te denken. Maar ik probeer er steeds minder aandacht aan te besteden. Het geeft veel meer voldoening om je niet te druk te maken over het feit dat dat zwempak je rondingen misschien iets te goed accentueert. Ik ben al op genoeg andere dingen kwaad, mijn lichaam wil ik niet graag aan dat lijstje toevoegen‘, aldus Teigen.

View this post on Instagram

PHOTO CREDIT GOES TO @STUHOLDEN THANK U STEWY

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen) on

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Chrissy Teigen sukkelde niet alleen met haar zelfbeeld, maar ook met haar mentale gezondheid. Als kind had ze het heel moeilijk om zichzelf te zijn en ook nu heeft ze nog vaak last van paniekaanvallen. ‘Ik was een heel angstig en nerveus kind en dat werd alleen maar erger op de middelbare school. Ik wist niet wat ik wilde doen in het leven en zocht verschillende therapeuten op. Ik stopte steeds na een aantal sessies omdat ik dacht dat ik vanzelf wel zou genezen. Pas nadat ik beviel van Luna, voelde ik dat er iets grondig mis was’, vertelt ze. Chrissy kampte na haar eerste zwangerschap met een postnatale depressie en geeft eerlijk toe dat ze zich daar heel lang voor geschaamd heeft. ‘Zo’n drie maanden na de geboorte van Luna gaf ik toe dat ik niet gelukkig was. Ik had geen hoogtepunten meer in het leven en haatte mijzelf. Ik had van jongs af aan de droom om ooit mama te worden en voelde mij heel schuldig toen ik besefte dat ik niet gelukkig was.’

Alcoholverslaving

Die postnatale depressie kwam voor Chrissy heel hard aan. Zij en haar man John Legend probeerden heel lang om op natuurlijke wijze zwanger te raken, maar ze had last van vruchtbaarheidsproblemen. Daarom moesten ze uiteindelijk de stap naar ivf zetten, en dat was geen makkelijk proces. ‘Je zou denken dat ik in de zevende hemel was toen ik uiteindelijk beviel, maar dat was dus allesbehalve het geval. Mensen zeiden dat ik mij aanstelde en mij moest schamen voor mijn gedrag. Ze dachten dat ik zelfmoord wilde plegen en beschuldigden mij voor het verwaarlozen van mijn kind. Ik durfde niet meer naar buiten te komen en ontwikkelde een angststoornis. Ik vermagerde zienderogen, maar ik ben er uiteindelijk weer helemaal bovenop geraakt. Ik heb in die periode wel ontdekt dat ik een heel gevaarlijke persoonlijkheid heb’, aldus het model.

Ik dronk wijn alsof het water was en besefte niet hoe verkeerd dat was.

Na de geboorte van haar zoontje Miles herviel Chrissy heel eventjes en ook dan ondervond ze dat ze heel beïnvloedbaar is. ‘Ik dronk veel te veel. Ik denk dat het daarom komt dat ik zoveel ben afgevallen. Ik dronk wijn alsof het water was en besefte niet hoe verkeerd dat was.’ Het model staat vandaag weer gelukkig in het leven en heeft haar tumultueuze en moeilijke verleden een plaatsje kunnen geven, al ontkent ze niet dat ze het af en toe nog moeilijk heeft. In het interview vertelt ze nog hoe haar man haar altijd steunt, geeft ze toe dat ze een borstvergroting heeft laten uitvoeren en praat ze over haar vrienden en familie. Je kan het volledige interview terugvinden op de website van Glamour.

Wie vragen heeft over zelfmoord, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het nummer 1813 of op www.zelfmoordlijn1813.be

Lees ook: