Home celebs Bo Van Spilbeeck schrijft biografie: ‘Ik wil een rolmodel zijn’

Bo Van Spilbeeck schrijft biografie: ‘Ik wil een rolmodel zijn’

De VTM-journaliste gaat sinds begin dit jaar als vrouw door het leven.

Instagram @bovanspilbeeck

VTM-journalist Boudewijn Van Spilbeeck kondigde in januari aan dat hij voortaan als vrouw door het leven zou gaan. Bo gaat nu een boek schrijven over die transitie en alles wat er bij komt kijken.

Boudewijn Van Spilbeeck (59) besliste begin dit jaar om vrouw te worden. ‘Al tientallen jaren leef ik met die dualiteit tussen mijn mannelijk lichaam en mijn vrouwelijke gevoelens’, aldus Bo toen in een emotionele brief. Bo heeft een vrouw Marianne en twee kinderen die haar bleven steunen tijdens deze moeilijke tocht. ‘We zijn vastberaden om het samen tot een goed einde te brengen’, besloot Bo.

Bo onderging al tal van hormonenbehandelingen en chirurgische ingrepen om ook fysiek meer vrouw te worden, met succes. ‘Ik voel me veel vrouwelijker’, aldus Bo begin juni over haar nieuwe uiterlijk. Eind dit jaar volgt nog de zwaarste ingreep: de geslachtsoperatie.

Rolmodel

De journaliste ontplooide zich ook als waar rolmodel voor holebi’s en transgenders en daarom besloot ze nu ook haar verhaal in een boek te gieten. ‘Ik werd overspoeld met vragen en hulpkreten van mensen die zich niet thuis voelen in hun eigen lichaam’, vertelt Bo in Het Laatste Nieuws. ‘Ik wil een rolmodel zijn en hen helpen.’

‘Ik ben natuurlijk geen therapeute, ik kan enkel mijn eigen ervaringen delen’, gaat Bo verder. De biografie zal dan ook gaan over haar transitie en alles wat daarbij komt kijken. ‘Het gaat over mijn ervaringen tijdens het vrouw worden en ook over wat het uiteindelijk betekent om vrouw te zijn. Door mijn verhaal neer te schrijven, kan ik het zelf beter plaatsen en hoop ik tegelijkertijd een steun te zijn voor mensen die met gelijkaardige gevoelens worstelen.’

Groot succes

Het boek is nog niet uit en het is al een groot succes. De vertaalrechten zijn verkocht aan Frankrijk en met andere landen lopen vergaande onderhandelingen. Het boek zal verschijnen bij uitgeverij Horizon.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.