Home celebs Actrice die mee #MeToo-beweging startte nu zelf beschuldigd van aanranding

Actrice die mee #MeToo-beweging startte nu zelf beschuldigd van aanranding

Asia Argento was een van de eerste vrouwen die Harvey Weinstein beschuldigde.

Asia Argento (42), een van de eerste vrouwen die regisseur Harvey Weinstein beschuldigde van seksueel grensoverschrijdend gedrag, wordt zelf beschuldigd van aanranding van een 17-jarige jongen. The New York Times zou beschikken over documenten die bewijzen dat de Italiaanse actrice in stilte een grote som geld betaalde aan de jongeman in kwestie, nadat hij haar recent zijn beschuldigingen bekendmaakte.

Asia Argento, een Italiaanse actrice en regisseur, is een van de voorvechters van de #MeToo-beweging. Ze was een van de dertien vrouwen die vorig jaar in The New Yorker getuigden over het seksueel misbruik van Harvey Weinstein, wat het begin betekende van de beweging. Weinstein zou Argento verkracht hebben toen ze 21 jaar was. Later bleef ze zich uitspreken tegen Weinstein en voor de #MeToo-beweging, onder andere nog op het Filmfestival van Cannes. Daar zei de actrice in een speech dat er heel wat mensen in de zaal zaten die zich moesten schamen voor hun gedrag tegenover vrouwen. ‘We gaan jullie hier niet langer mee laten wegkomen’, besloot ze.

Aanranding van een minderjarige

Nu kreeg The New York Times een verhaal te pakken over Jimmy Bennett (22), eveneens een acteur, die door Argento aangerand zou zijn toen hij 17 jaar was. In 2013 hadden de twee seks in een hotel, terwijl Bennett minderjarig was, wat illegaal is in de staat Californië. Bennett beweert dat die ervaring voor hem als 17-jarige traumatisch was, en dat liet hij maanden geleden aan de advocaat van Argento weten in een brief. Hij kon naar eigen zeggen niet aanzien hebben hoe de Italiaanse zich als slachtoffer opstelde tijdens de Weinstein-controverse.

Een anonieme zender heeft het verhaal van de aanranding en bewijsstukken opgestuurd naar The New York Times. De krant ontving onder meer de brief die Bennett schreef aan Argento’s advocaat, een selfie van de twee in bed in de hotelkamer en documenten die bewijzen dat de actrice 380.000 dollar betaalde aan de jongeman, enkele maanden nadat ze de brief ontving – middenin de #MeToo-controverse. Ondanks het akkoord dat de acteur bereikte met de advocaat van Argento en de betalingen die hij ontving, was hij voor de wet van Californië niet verplicht te zwijgen over het incident. Bennett wil nu 3,5 miljoen dollar voor zijn emotionele problemen en zijn verlies in inkomen.

Moeder en zoon

Bennett en Argento speelden samen in de film ‘The Heart Is Deceitful Above All Things’ toen de acteur 7 jaar oud was. Hij speelde toen Argento’s zoon, en de twee bleven elkaar jarenlang moeder en zoon noemen op sociale media. Maar voor de ontmoeting in het hotel in 2013 zouden ze elkaar jarenlang niet hebben gezien. Bennett was verder te zien in ‘Evan Almighty’ (2007), als zoon van Evan, en ‘Poseidon’ (2006).

© Reporters

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.