Home Lifestyle Body Actrice Lena Dunham is blij met een aantal kilootjes meer: ‘Ik was...

Actrice Lena Dunham is blij met een aantal kilootjes meer: ‘Ik was doodongelukkig toen ik slank was’

'Ik overleefde op kleine hoeveelheden suiker, sloten cafeïne en een pak medicijnen.'

Instagram @lenadunham

Lena Dunham heeft zoals het overgrote deel van de Amerikaanse actrices geen maatje 34. Ze woog ooit een pak minder, maar geeft in een recente Instagrampost toe dat ze toen doodongelukkig én ziek was.

Lena Dunham (32) is een boegbeeld voor body positivity. Ze heeft een maatje meer, maar dat weerhoudt haar er niet van om regelmatig selfies van zichzelf te posten waarop ze maar weinig aanheeft. Dat komt haar meer dan eens op bakken kritiek te staan, maar daar trekt de actrice zich niks van aan, want ze voelt zich goed in haar vel.

Dat was een tijdje geleden volledig anders. Toen had ze volgens de showbizznormen een mooie slanke lijn, maar daar werd Lena helemaal niet gelukkig van. Ze postte gisteren een voor-en-nafoto op haar Instagrampagina. ‘Op de foto links weeg ik zo’n 63 kilo’, schrijft Lena. ‘Ik kreeg de hele dag door complimentjes en voorstellen van mannen.’ Tot zover het goede nieuws, want ondanks de lovende woorden op haar uiterlijk voelde Lena zich helemaal niet goed.

‘Onmenselijk veel pijn’

‘Ik was ziek en ik overleefde op kleine hoeveelheden suiker, sloten cafeïne en een handtas vol medicijnen‘, gaat Lena verder.’ Op de rechtse foto zie je Lena zoals ze er vandaag uitziet. ‘Ik weeg nu zo’n 74 kilo en ik ben gelukkig, blij en vrij’, aldus Lena. ‘Ik krijg complimentjes van mensen die ertoe doen, ik overleef op een constante stroom van lekkere en gezonde snacks en maaltijden, en ik haal mijn kracht uit het optillen van honden en het blij maken van mensen.’

On the left: 138 pounds, complimented all day and propositioned by men and on the cover of a tabloid about diets that work. Also, sick in the tissue and in the head and subsisting only on small amounts of sugar, tons of caffeine and a purse pharmacy. On the right: 162 pounds, happy joyous & free, complimented only by people that matter for reasons that matter, subsisting on a steady flow of fun/healthy snacks and apps and entrees, strong from lifting dogs and spirits. Even this OG body positivity warrior sometimes looks at the left picture longingly, until I remember the impossible pain that brought me there and onto my proverbial knees. As I type I can feel my back fat rolling up under my shoulder blades. I lean in.

A post shared by Lena Dunham (@lenadunham) on

Toch geeft ze toe dat ze het soms moeilijk heeft met die kilootjes meer. ‘Ik strijd voor body positivity, maar toch kijk ik af en toe verlangend naar de foto links en wilde ik dat ik er nog zo uitzag’, aldus Lena op Instagram. ‘Tot ik me weer herinner hoe onmenselijk veel pijn ik had om zo slank te blijven.’

Haar fans zijn enthousiast en steken de actrice een hart onder de riem. ‘Je ziet er geweldig uit’, ‘Dank je om dit te delen, je bent een inspiratie’, ‘Mooie vrouw, mooie woorden’ en ‘Je bent mooi vanbinnen én vanbuiten’ is slechts een greep uit de positieve reacties op haar bericht.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.