Home celebs 11 dingen die je nog niet wist over ‘Wonder Woman’-ster Gal Gadot

11 dingen die je nog niet wist over ‘Wonder Woman’-ster Gal Gadot

PHOTO NEWS
Nog exact twee weken wachten en dan komt eindelijk de langverwachte remake van de seventiesklassieker 'Wonder Woman' in de zalen. Maar wat weet jij over dé ster van de film, Gal Gadot (32)?

1. Gal werd geboren in Israël en is Joodse.

De 'Wonder Woman'-ster werd op 30 april 1985 geboren in Rosj Haäjin, een stad in Israël. Haar voornaam betekent 'golf' in het Hebreeuws, haar achternaam 'rivieroever'. Gadots moeder Iris is leerkracht, vader Michael ingenieur. Ze heeft een jongere zus, Dana, die psychologie studeert in Israël. 
 

 

Een bericht gedeeld door Dana Gadot (@danagadot) op

2. In 2004 werd Gal verkozen tot Miss Israël.

Ze was toen 18 jaar oud. Vandaag zegt ze vooral te hebben deelgenomen ‘voor de fun’. ‘Dat hele wereldje is niets voor mij. Ik ben gewoon niet dat soort meisje’, vertelde ze in 2016 aan tv-host Jimmy Kimmel
 
 

3. Ze zat twee jaar lang in het Israëlische leger.

Zoals alle Israëlische burgers vervolledigde ook Gal verplicht haar legerdienst. Ze werd lid van het Israëlische leger wanneer ze twintig jaar werd. Voor Gal was het de normaalste zaak ter wereld. ‘Al mijn vrienden hebben in het leger gezeten. Net als mijn ouders en grootouders.’
 

4. Gal studeerde rechten en internationale relaties aan de universiteit.

Wanneer een casting director vroeg of ze ooit aan een filmcarrière had gedacht, vond ze zichzelf eerst ‘te serieus en te intelligent’ om actrice te zijn. 
 

5. Voor ze actrice werd, verdiende Gal de kost als model. 

Zo was ze te zien in campagnes voor Miss Sixty, Gucci en Jaguar. Bovendien sierde ze meermaals de covers van magazines zoals Cosmopolitan, Glamour en Bride Magazine.
 
 

Een bericht gedeeld door Gal Gadot (@gal_gadot) op

6. Ze deed auditie voor de rol van bondgirl in ‘Quantum of Solace’. 

Maar ze moest de duimen leggen voor de Frans-Oekraïense Olga Kurylenko. ‘Op dat moment besliste ik om acteerlessen te nemen en niet veel later kreeg ik m’n eerste rol in een Israëlische tv-serie’, vertelde ze eerder aan Glamour. 
 

7. In 2009 scoorde Gal haar eerste filmrol. 

Ze werd gecast als Gisele Yashar in ‘Fast & Furious’, de vierde film uit de franchisereeks. Later speelde ze ook mee in ‘Fast Five’ en ‘Fast & Furious 6’. In alle drie de films deed ze haar stunts zelf.
 
 

Een bericht gedeeld door Gal Gadot (@gal_gadot) op

 

8. Ze ontmoette haar echtgenoot, projectontwikkelaar Yaron Varsano, in de woestijn. 

Het koppel werd door gemeenschappelijke vrienden aan elkaar voorgesteld op een feestje in de woestijn in 2006. Vandaag zijn Gal (32) en Yaron (38) bijna negen jaar getrouwd en de trotse ouders van dochters Alma (2011) en Mary (2017). 
 
 

Een bericht gedeeld door Gal Gadot (@gal_gadot) op

 

9. In 2015 verkochten Gal en haar echtgenoot hun luxehotel, de Varsano, voor 26 miljoen dollar (23 miljoen euro). 

De koper? De Rusissche miljonair Roman Abramovich. Hij kocht het hotel om het vervolgens te laten ombouwen zodat hij erin kon wonen. 
 

10. Voor 'Wonder Woman' trainde ze maandenlang 6 (!) uur per dag.

Ze deed niet alleen aan kungfu, capoeira, kickboksen en jiu-jitsu, maar leerde ook paardrijden en met een zwaard vechten. 
 

 

Een bericht gedeeld door Gal Gadot (@gal_gadot) op

11. Gal was vijf (!) maanden zwanger van haar tweede dochter toen ze ‘Wonder Woman’ filmde.

De opnames voor 'Wonder Woman' startten in 2014, maar sommige scènes moesten in november vorig jaar opnieuw worden gedraaid. Klein detail: Gal was toen 5 maanden zwanger van dochter Mary. De stylisten moesten dan ook een deel van haar outfit wegknippen en vervangen door een groene lap stof zodat Gals taille achteraf makkelijker te bewerken was tijdens het post-productieproces. ‘In de close-ups zag ik eruit als Wonder Woman, maar in de wijdere shots leek ik wel Wonder Woman die zwanger was van Kermit de kikker’, vertelde ze aan Entertainment Weekly. 
 
Lees ook: 


Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.