Home Body & Mind Zo overleef je een nachtje door

Zo overleef je een nachtje door

Beetje moe?

HilariousGifs
Toegegeven, er bestaan betere nachten dan die wanneer je nog een hele cursus moet studeren. Maar als het moet, is daar Flair to the rescue met negen tips om je nachtje door tot een goed en gezond einde te brengen. En nee, overleven op Red Bull staat niet in het lijstje.

1. Plan het slim

Een nachtje door plan je het best wanneer je de volgende dagen je slaap kan inhalen. Een maandag lijkt daarvoor de meest ideale dag omdat je al het hele weekend hebt kunnen bekomen van je week ervoor. Afhankelijk van wat je in het weekend hebt uitgespookt, natuurlijk.

2. Doe een dutje voor je eraan begint

Volgens slaapexpert Dr. Mednick zorgt 1,5 uur slaap voor extra uithoudingsvermoging. Hou je aan die 1,5 uur zodat je een volledige cyclus slaapt.

3. Denk aan leuke dingen

De wet van de aantrekking zegt dat negatieve gedachten realiteit worden. Denk dus niet 'Dit krijg ik nooit op tijd gezien', want dan zal je daar wellicht ook niet in slagen. Integendeel, think happy thoughts. Zeg 'Yes I can', en je zal supergemotiveerd zijn. Af en toe combineren met een danspasje is gepermiteerd.

4. Hou een preventieve caffeïnebreak

Als je regelmatig koffie of andere energiedrankjes drinkt, zullen die niet zo effectief werken tijdens je nachtje door. Laat deze caffeïnebommen daarom een tijdje voor wat ze zijn en je zal merken dat ze veel efficiënter werken wanneer je het echt nodig hebt. 

5. Vermijd koolhydraten

Koolhydraten zorgen voor een energiecrash. En laat dat nu net het laatste zijn wat je kan gebruiken tijdens een nachtje door. Proteïnen en goede vetten, zoals noten, zorgen ervoor dat je dat sprankeltje energie gemakkelijk kan behouden.

6. Ga uit bed

Als je vanuit je bed werkt of studeert, stop daar dan meteen mee. Je maakt je geheugen alleen maar wijs dat je wil slapen. Ga aan tafel zitten en blijf weg van te comfortabele plaatsen.

7. Zet de verwarming af

In een gezellige, warme omgeving gaat je lichaam in slaapmodus. Probeer het dus zo fris mogelijk te houden. Zet de verwarming af, doe wat kledingstukken uit. Niet alles, want dan spreken we over een ander soort nachtje door.

8. Beweeg

Korte wandelingen zijn de perfecte manier om slaap af te houden.

9. Hydratatie

Koud water houdt je lichaam wakker, en we weten allemaal dat goed gehydrateerde hersenen op maximumcapaciteit draaien.

Bron: Cosmopolitan

Lees ook: