Home Body & Mind ZIEN: is Rocycle dé nieuwe fitnesshype?

ZIEN: is Rocycle dé nieuwe fitnesshype?

De sport word omschreven als 'een feestje op de fiets'.

Instagram: @RocyleStudios
Zes weken geleden verkondigden we aan iedereen die het horen wilde onze sportieve voornemens. Voor wie de moed intussen in de schoenen zonk, is er een nieuwe fitnesstrend die wel eens dé sporthype van 2017 zou kunnen worden. Maak kennis met Rocycle. 

Spinning 2.0

'Een feestje op de fiets', zo wordt Rocycle omschreven. De trend komt overgewaaid uit de VS en is sinds een tijdje ook een immens succes bij onze Noorderburen. Rocyle is een zogeheten 'full body work-out', wat betekent dat je alle spiergroepen traint

Je vergeet bijna dat je aan het sporten bent. 

De sport is vergelijkbaar met spinning: je leeft je namelijk een uur lang uit op de fiets in groep. Alleen schalt er bij Rocycle luide feestmuziek door de boxen en wordt de zaal alleen verlicht met kaarsen
 

De nieuwe hype zou een stuk intensiever zijn dan spinning, omdat je ook je bovenlichaam traint. Zo bevat elke les Rocycle een sessie push-ups en train je je armen met lichte gewichten. 'Door de donkere ruimte en harde beats vergeet je eigenlijk dat je aan het sporten bent', aldus Rogier van Duyn. Hij haalde het concept van de VS naar Nederland en opende vorig jaar een Royclestudio in Amsterdam.
 

'Een work-out moet leuk zijn'

'Het is een combinatie van cardio en krachttraining, waarbij je al je spieren traint en werkt aan je uithoudingsvermogen', weet Van Duyn. Hij is van mening dat Rocycle 'voor iedereen' is.
 

'Onze filosofie is dat een work-out heel erg leuk moet zijn, het gaat er niet om hoeveel calorieën je verbrandt. Maar er zijn hier natuurlijk wel mensen die hier drie keer per week komen, en dan vliegen de kilo's eraf.'
 

Na het zien van onderstaande video hebben wij nog maar één vraag: wie o wie opent er zo snel mogelijk een Rocyclestudio in België?
 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bron: Metro Nieuws

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.