Home Body & Mind ZIEN: ‘47% van de jonge vrouwen ziet Beyoncé als hét boegbeeld van...

ZIEN: ‘47% van de jonge vrouwen ziet Beyoncé als hét boegbeeld van het hedendaagse feminisme’

Onze hoofdredacteur Frederik De Swaef had het vanavond met Maarten en Dorothee van Qmusic over Vrouwendag.

Qmusic
Morgen is het Vrouwendag. En we zullen het verdorie geweten hebben! Deze week staan in Flair heel wat interessante cijfers uit onze enquête over feminisme in Vlaanderen. Onze hoofdredacteur Frederik De Swaef had het er vanavond al over op Qmusic met Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe.

Maar liefst 64% van de jonge vrouwen in Vlaanderen noemt zichzelf een feministe. Da’s een heleboel als je ‘t ons vraagt… De overload aan cijfers die deze week in Flair staan, maken eerlijk gezegd ook van ons een (temporaire) feministe.

 

De was en de plas

 

62% van de jonge vrouwen beweert het grootste deel van de schoonmaak in huis te doen. Maar liefst drie vierde van de vrouwen doet meestal de was. 60% van de vrouwen kookt vaker dan haar man. Gelukkig zet nog wel 63% van de mannen het vuilnis vaker buiten dan zijn vrouw. En dan maar beweren dat zo’n takenverdeling ‘van den oude stempel’ is…

 

Glazen plafond

 

Op politiek vlak gelooft 71% van de ondervraagden dat een vrouw willens nillens minder kans maakt op het premierschap dan een man. Verder gelooft maar liefst 87% van de jonge vrouwen in het bestaan van een glazen plafond. Cijfers waarvan onze knieën spontaan aan het knikken gaan…

 

Onze hoofdredacteur Frederik De Swaef – een ietsiepietsie ironisch, we know – had het vanavond met Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe over Vrouwendag op Qmusic. Frederik verklapte al enkele interessante cijfers, maar voor het volledige rapport koop je best de Flair van deze week! (Er zit deze week bovendien een bon voor een gratis veggieburger van McDonald’s bij je Flair!)

 

PS Wij verlekkeren ons alvast enorm op de eclairs van morgen, liefste hoofdredacteur!

 

 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.