Home Body & Mind VIDEO: zo voelen vrouwen zich wanneer ze hun leeftijd zeggen

VIDEO: zo voelen vrouwen zich wanneer ze hun leeftijd zeggen

Hoe oud voel jij je?

Bustle
Herinner je je nog de tijd dat je met trots je leeftijd zei? Right, lang laaaang geleden. Uit onderzoek blijkt nu zelfs dat vrouwen leeftijd als een bron van angst ervaren, met een piek als ze vooraan in de dertig zijn. De video 'How Old Are You?' gaat op zoek naar dat angstig moment.

Volgens veel vrouwen staat een jeugdige uitstraling synoniem aan schoonheid. Maar liefst een kwart van alle vrouwen heeft het gevoel dat ze door mensen in hun omgeving beoordeeld worden op hoe oud ze eruitzien. En laat net dat probleem aan de basis liggen van waarom vrouwen zo angstig liegen over hun leeftijd. Volgens een onderzoek dat Dove voerde, zegt slechts 10 procent van alle vrouwen wereldwijd met trots hun échte leeftijd, de rest liegt erover.

En laat Dove er nu net voor bekendstaan om vrouwen te willen aanmoedigen om schoonheid te zien als een bron van zelfvertrouwen. En dat willen ze ook bereiken met hun nieuwe kortfilm 'How Old Are You?': vrouwen over de hele wereld engageren zich om hun schoonheid te vieren, of ze nu vijf jaar zijn, vijfendertig of vijfenzestig. Wij kunnen dat alleen maar toejuichen. Waar is die champagne?

Lees ook: