Home Body & Mind Kan je écht gewicht verliezen door te wandelen?

Kan je écht gewicht verliezen door te wandelen?

Stap voor stap

Wandelen behoort tot een van onze dagelijkse bezigheden. Maar kan je nu écht gewicht verliezen zonder daarvoor 10 km per uur te moeten lopen? Het antwoord: absoluut, maar dan moet je wel op deze dingen letten.

We wandelen elke dag: wanneer we thuis vertrekken, naar het koffiemachine of om boodschappen te doen. Helaas zijn die enkele stappen niet genoeg om af te vallen. Het is dan ook geen nieuws dat we volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zo'n 10.000 stappen per dag moeten zetten om fit te blijven, ons te behoeden voor bepaalde ziektes en ons gewicht te behouden. Maar dus niet per se om af te vallen…

oki

Zet je beste beentje voor

Wil je écht gewicht verliezen door te wandelen, dan zou je minstens drie keer per week gedurende één uur (of langer) op een redelijk tempo van 6 à 8 km per uur moeten stappen. Je hartslag zou daarbij tussen de 135 en 160 slagen per minuut moeten tellen. Op die manier zou je ongeveer 250 calorieën per sessie verbranden. En dan moet je weten dat je door dertig minuutjes te joggen ongeveer 300 calorieën verbrandt. Geen oefening die wonderen zal verrichten dus, maar het is een mooi begin. 

oki

Bron: Marie Claire

Meer Flair? 

Lees ook ons magazine, nu voor maar 2 euro per week! Klik hier voor meer info.

 

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.