Home Body & Mind How to: onmiddellijk gelukkig zijn

How to: onmiddellijk gelukkig zijn

5 tips voor instant happiness

Natuurlijk ben jij de levensechte dubbelganger van ‘Little Miss Sunshine’, maar op dagen dat werkelijk alles in het honderd loopt – ja, zelfs je zorgvuldig geplande manicure – kan ook jij wel een humeur boost gebruiken. Deze tips doen je letterlijk glimlachen!

  • Eet groenten en fruit. Een gezonde geest in een gezond lichaam, wie predikte dat ook alweer? Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die gezond eten zich gelukkiger voelen dan mensen die minder gezond eten, zo simpel is het. Chocolade mag dan wel verleidelijk zijn, het gelukkig makende effect is slechts tijdelijk, afblijven is dus de boodschap!
  • Zet een plant op je kantoor. Een verstikkend gevoel als je op je werk zit? Een plant zorgt ervoor dat je een beetje tot rust komt. Toegegeven, het klinkt een beetje vreemd, maar wie wordt nu niet vrolijk van een mooie bloem?
  • Leer ‘neen’ zeggen. Personen zijn vaak veel gelukkiger als ze het gevoel hebben hun eigen agenda te kunnen bepalen. Heb je behoefte aan wat ontspanning, durf dan gewoon nee te zeggen tegen dat verjaardagsfeestje, daar heb je echt geen excuus voor nodig.
  • Leg jezelf gemakkelijke taken op. Ben je thuis en wil je toch iets nuttig doen, maak dan een gemakkelijk to do-lijstje. Denk aan: je slaapkamer opruimen, op tijd op je werk geraken of cake maken, alles komt in aanmerking. Dit trucje zal je sowieso mentale voldoening geven, en dat is precies wat je nodig hebt.
  • Sport regelmatig, bij voorkeur buiten. Een blokje om lopen of een wandeling met de hond zijn hiervoor perfect. Een frisse neus halen doet je meteen ook ontspannen en je gedachten verzetten. Geen tijd om ‘s avonds te lopen? Wandel dan een blokje om tijdens je middagpauze, zo ben je even weg van achter je bureau.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.