Home Body & Mind Hoe blijf je classy onder feestelijke omstandigheden?

Hoe blijf je classy onder feestelijke omstandigheden?

Tips!

Zie dit niet als een aanmoediging om je lam te drinken, maar de gemiddelde Flairette drinkt af en toe wel eens een glaasje. De zomer staat weer voor de deur met bijhorende bbq’s, communiefeesten, trouwfeesten, verjaardagsfeesten, bedrijfsfeesten, noem maar op. Wij vatten wat essentiële informatie samen om al die feestjes te kunnen verlaten op je eigen twee benen.

Het is belangrijk om plezier te maken en soms kan je in dat proces van plezier maken wel eens een glaasje te veel op hebben. Maar hoe blijf je waardig terwijl je eigenlijk tipsy bent?


– Denk na over de kleur van je drankje
Ben je volledig in het wit? Neem dan zeker geen rode wijn, Bloody Mary of elk ander drankje met kleur. Niets is erger dan een hele avond met een gigantische (of kleine) vlek op je outfit rondlopen.

– Denk na over de vorm van je glas
Martini glazen bijvoorbeeld, zijn enkel voor de getrainde mond. Kies geen glas waar je al bij voorbaat over aan het nadenken was hoe je best de vloeistof in je dorstige lijf krijgt.

– Drink wijn
Sommige denken dat wijn drinken je de illusie geeft dat je eleganter en gesofisticeerder bent. Dat klopt.

– Zwijg
Als je je licht in je hoofd begint te voelen, is de kans groot dat de alcohol zijn werk aan het doen is. Je brein-naar-mond-filter is waarschijnlijk een beetje verstoord, dus beperk je woorden tot een minimum.

– Toilet? Doe je op het toilet!
Zeer belangrijke regel. Wat er ook gebeurt… Je gaat enkel naar toilet op een daadwerkelijke wc.  Tenzij je een luier draagt, elke andere optie die op dat moment een goede lijkt.. Is het niet!

– Vul je maag
Eet iets. Eten absorbeert alcohol. Je wil immers niet van compleet nuchter naar compleet van de kaart in 2 minuten. Toch?

– Let op voor overintoxicatie
Mocht je tot de onfortuinlijke ontdekking komen dat je eten je lichaam weer wilt verlaten (langs de verkeerde kant), zoek dan een plek waar je dit kan laten gebeuren op een kalme manier. Ver weg van alles wat kan horen, zien of ruiken. En besef dan dat het tijd is om huiswaarts te gaan.