Home Body & Mind HELP: maakt onze smartphone ons blind?

HELP: maakt onze smartphone ons blind?

Soms kan het zelfs enkele maanden duren

Corbis
Staar jij ’s nachts ook nog naar je gsm als je al in bed ligt? Don’t. Do. It. Naar je smartphone kijken als het donker is, kan je tijdelijk verblinden. Dat kan duren van een kwartier tot enkele maanden. Yikes!

Twee vrouwen hebben aan den lijve ondervonden wat ‘phone blindness’ precies is. Het gebeurt als je te lang in het donker naar het scherm van je gsm staart. Een rapport uit het New England Journal of Medicine beschrijft hoe twee vrouwen last hadden van terugkerende blindheid. Soms duurde het een kwartiertje, maar soms verloren ze het zicht aan een van hun ogen voor een paar maanden.
 

Uit tal van onderzoeken bleek dat het licht van hun scherm de oorzaak was. Door de manier waarop de vrouwen in bed lagen, werd slechts één oog blootgesteld aan de lichtstraal. Op die manier is één oog aangepast aan het licht van je gsm en het andere oog is gewend aan je donkere slaapkamer.
 

Zo wordt het oog waarmee je naar je telefoon kijkt, tijdelijk blind. Het heeft namelijk te lang nodig om zich aan te passen aan het andere oog, dat wel blootgesteld is aan de donkere ruimte. Daardoor kregen beide dames last van ‘transient smartphone blindess’, en dat wensen we niemand toe.
 

Lees:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.