Home Body & Mind Dit is hét beste dieet volgens onderzoek

Dit is hét beste dieet volgens onderzoek

Vetten zijn niet de vijand

Als je wil afvallen, is wat je eet tijdens je dieet vaak belangrijker dan het aantal uren dat je in de fitness doorbrengt. Onderzoekers aan de universiteit van Harvard hebben nu ontdekt wat voor soort dieet het beste zou werken. Benieuwd?

Wat moet je volgens de studie skippen? Het zijn geen vetten die je moet overslaan, maar koolhydraten. Dit zegt het onderzoek dat werd uitgevoerd aan de universiteit van Harvard en Brigham, in samenwerking met het Woman’s Hospital. Meer dan 68.000 testpersonen kregen een dieet dat arm was aan vetten of arm was aan koolhydraten.
 

De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat een dieet waar je weinig koolhydraten eet beter is om gewicht te verliezen. De testpersonen uit deze categorie vielen ongeveer een kilogram meer  af dan de andere groep.
 

Op dieet? Een handige tip

Hoe kan je je dieet nog een duwtje in de rug geven volgens de studie? Zeg vaarwel tegen brood. Nu hoef je je bezoekjes aan de bakker niet te schrappen om af te vallen, maar er zijn een heleboel manieren waarop je minder boterhammen kan eten. Kies ’s ochtends bijvoorbeeld voor een kom yoghurt of havermout. Tijdens de lunch kan je dan weer kiezen voor een tas soep of een lichte salade.
 

Natuurlijk zijn niet alle vetten goed als je op dieet bent, maar de gezonde variant kan je makkelijk integreren. Eet bijvoorbeeld eens een handjevol noten of een portie avocado. 

Nog meer wetenschappelijke onderzoeken:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.