Home Body & Mind Dieetplannen? Dan is dit de ideale startmaand

Dieetplannen? Dan is dit de ideale startmaand

Dr. Oz heeft altijd gelijk!

Wil jij enkele kilo's verliezen voor het bikiniseizoen? Dan hebben we goed (of net minder goed) nieuws voor jou. Je uitstelgedrag mag je namelijk opbergen want dé ideale maand om een dieet te starten is… mei! Sprokkel al je zelfbeheersing dus dringend bij elkaar.

De Amerikaanse chirurg, tevens televisiepresentator, Dr. Oz lijstte enkele redenen op waarom mei dé ideale maand is om een dieet te starten:

Ciao comfort food!

Eerst en vooral is de winter nu voorbij. Die staat bekend voor gezellig binnen blijven en kilo's comfort food verorberen. In de zomer heb je hier beduidend minder nood aan. Je grijpt in de warmere seizoenen makkelijker naar verfrissende seizoensgroenten en -fruit zoals komkommer, aardbeien, bessen en perziken.

Beweging onder de lentezon

Door het mooie weer verorber je niet enkel minder comfortfood, je neemt ook makkelijker de fiets dan de auto. Het mooie weer maakt je actiever dan de winterse koude.

Makkelijker diëten

Uit een van zijn enquêtes concludeerde Dr. Oz dat 57% van de vrouwen het dan ook daadwerkelijker makkelijker vindt om in de lente of in de zomer te diëten.

Serotonine vreet aan je eetlust

Door de zon gaat je serotonineniveau omhoog. Hierdoor heb je minder eetlust. Dat die lentezon nog lang mag blijven stralen, dat vinden wij ervan!

via GIPHY

Lees meer: