Home Body & Mind Die tijd van de maand? In Italië krijg je er binnenkort misschien...

Die tijd van de maand? In Italië krijg je er binnenkort misschien vakantie voor!

Hallo, menstruele break!

Belga Image
Minstens een keer per maand krimpt een vrouw in elkaar dankzij een bezoekje van Moeder Natuur. In Italië nemen ze die pijn eindelijk serieus en stellen enkele parlementsleden voor om een menstruele vakantie in te voeren. 

In Italië zitten enkele parlementsleden rond de tafel voor een nieuw wetsvoorstel. Deze keer discussiëren ze niet over een nieuw drankbeleid of over het optimaliseren van het verkeer, wel over de menstruele klachten van de vrouw. 

Enkele – geniale – politici willen namelijk een menstruele vakantie van drie dagen invoeren voor vrouwen die last hebben van hun regels. Enorm veel vrouwen lijden aan dysmenorroe, oftewel: een futloos gevoel, hoofdpijn en buikkrampen tijdens de menstruatie. Zij die zich laten onderzoeken bij een dokter, hebben binnenkort misschien wel recht op die drie dagen vakantie

Niet iedereen is enthousiast 

Het wetsvoorstel wordt niet door iedereen met open armen ontvangen. Volgens het Italiaanse blad Donna Moderna zijn werkgevers dan geneigd om meer mannen dan vrouwen aan te nemen. In elk geval: er is nog niets beslist. Pas over enkele maanden zullen we het verdict te horen krijgen.

via GIPHY

Lees ook: