Home Body & Mind Deze zomerse snacks zijn dikmakers

Deze zomerse snacks zijn dikmakers

Thinkstock
Hot town, summer in the city en de ijsjes, cocktails en smoothies vliegen ons om de oren. Lekker, verfrissend en licht, denk je? Think again. Ontdek hier welke zomertoppers wél goed zijn voor je lijn.

zomerse snacks zijn dikmakers

Mmm, een zakje chips (paprika met ribbels, graag) bij een wijntje op het terras. Onze lijn protesteert luid (de trut!). Probeer daarom eens chips van rode biet te maken in de oven. Het is écht lekker. Erewoord.

Je snijdt de rode biet met een mandoline in flinterdunne schijfjes en legt ze op een vel bakpapier. Besprenkel met een klein beetje olijfolie en bak ongeveer 15 minuten  in een voorverwarmde oven op 180°C. Leg na 7 minuten een vel bakpapier over de chips, anders worden de randjes te bruin en smaakt het goedje verbrand.

zomerse snacks zijn dikmakers

Cocktails kunnen échte caloriebommetjes zijn. Naast alcohol bevatten die goddelijke drankjes vaak veel suiker, vruchtensap of siroop. Een gin-tonic is daarom een lichtere maar even lekkere optie.

zomerse snacks zijn dikmakers

Een colaatje? No thanks! Meng water met vers vruchtensap en je krijgt een yummie, gezond en slank drankje.

zomerse snacks zijn dikmakers

Twee bolletjes op een hoorntje en dan nog gekleurde sprinkles erop. Zó eten we ons ijsje graag. Helaas bevatten die bolletjes vreugde veel calorieën. Sorbet of een waterijsje is een lichter alternatief en misschien nog een tikje verfrissender op een zwoele zomerdag. Een win-winsituatie, dus.

zomerse snacks zijn dikmakers

Pindanoten eten is zoals je benen scheren: eens je ermee begint, kan je onmogelijk stoppen. Die piepkleine nootjes lijken onschuldig, maar dat zijn ze absoluut niet. 100 gram pindanoten is goed voor ongeveer 615 kcal. Move away from the nuts! Dan misschien liever een olijfje of twee? Eén olijf is goed voor ongeveer 7 kcal. Do your math en eet ze dus ook met mate.

zomerse snacks zijn dikmakers

Ja, rozijnen zijn een gezond tussendoortje – op voorwaarde dat je ze met mate eet. Ongecontroleerde alleseters beginnen er dus beter niet aan. Rozijnen bevatten namelijk naast de goede eigenschappen van druiven, ook veel suikers en calorieën. Bosbessen zijn gelijkaardig qua formaat, maar beter voor je lijn.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.