Home Body & Mind De maker van ‘Finding Dory’ had een inspirerende boodschap voor deze ouders...

De maker van ‘Finding Dory’ had een inspirerende boodschap voor deze ouders en hun te vroeg geboren baby

Haal je zakdoekjes al maar boven

Facebook: Francis William
Francis William werd vier maanden te vroeg geboren. Hij was de ziekste baby in het hele ziekenhuis en de dokters gaven hem een overlevingskans van maar 15%. Zijn ouders stonden voor een hartverscheurende keuze: we doen alles of we doen niets. Zij besloten om hun zoontje een kans op leven te geven.

Alle informatie die de dokters hadden, was in het nadeel van Francis. Toch hebben zijn ouders de hoop nooit opgegeven. Om de familie van Francis wat moed te geven, had een van de verpleegsters voorgesteld om zijn ziekenhuiskamer wat te versieren, om ze een huiselijk en vertrouwd gevoel te geven. Het bord in zijn kamer werd versierd in een 'Finding Nemo'-thema.
 

Het thema was volledig willekeurig gekozen, maar bleek uiteindelijk een grote bron van inspiratie voor zijn familie. Op een dag kregen ze een filmpje van een TED-conferentie toegestuurd.  Andrew Stanton werkt voor Pixar en is medeverantwoordelijk voor de creatie van ‘Finding Nemo’ en het vervolg ‘Finding Dory’. Op het einde van zijn toespraak vertelde hij het publiek iets over zijn geboorte. Ook hij was te vroeg geboren en had door de dokters slechts een kleine overlevingskans gekregen.

Het verhaal van Andrew was zo’n inspiratiebron voor de ouders van Francis. Andrew was zijn ouders zo dankbaar omdat ze hem toch een kans gegeven hebben, en dat gaf hen weer extra moed. Een familielid kwam later geheel toevallig in contact met Andrew en vertelde hem over het verhaal van Francis. Het brein achter ‘Finding Dory’ gaf hem vervolgens een papiertje mee met de boodschap ‘Just keep swimming’ op.
 

Met Francis ging het ondertussen elke dag een stukje beter en uiteindelijk mocht hij, 118 dagen na zijn geboorte, het ziekenhuis verlaten. Hij is dus altijd blijven zwemmen en samen met zijn ouders heeft hij nooit opgegeven.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.