Home Body & Mind Daarom verpesten maandstonden je kapsel

Daarom verpesten maandstonden je kapsel

#FML

Veer
We worden er cranky en huilerig van, en af en toe verschijnt er samen met de maandelijkse delivery een puist op onze kin. Maandstonden zijn een pain in the ass. Nu blijkt dat ze ook je kapsel naar de vaantjes kunnen helpen.

Heb jij al gemerkt dat je haar niet in topvorm is als je ongesteld bent? You're not alone. Volgens de app Clue, een applicatie die jouw menstruele cyclus trackt, melden gebruikers dat hun haar er vettig, plat en dun uitziet net voor en tijdens de maandstonden. En alsof dat nog niet erg genoeg is, voelen we ons ook meestal dik als Moeder Natuur op bezoek komt.

Science says

De wetenschap heeft daar een goede verklaring voor. In de week vóór je maandstonden stijgt je progesteronniveau. Dat zorgt voor een grotere talgproductie waardoor je huid meer olie afscheidt en je gezicht een vettig laagje krijgt. Datzelfde gebeurt ook op je hoofdhuid. Meer talg, dus meer olie op je hoofdhuid en tadaaa: vettig haar.

Als je maandstonden echt beginnen, daalt het progesteron- en oestrogeenniveau in je lichaam. Op dat moment bereikt het testosteronniveau z'n piek (jep, ook vrouwen hebben mannelijke hormonen). Dat kan ook weer zorgen voor een grotere talgproductie en bijgevolg voor een vettige coupe.

Aangezien elk lichaam anders is en andere hormonenlevels heeft, zal deze vettige (hoofd)huid de week vóór of tijdens je maandstonden opduiken. Na een paar dagen wordt alles gelukkig weer normaal en kan je deze 13 gemakkelijke 2-minuten-kapsels uitproberen.

Grease lightning

Is je haar vetter dan vet? Was het dan twee maal met een hydraterende shampoo tijdens je maandstonden. Zo wordt je hoofdhuid beter gereinigd en wordt het overtollige talg weggewassen. Heb je gekleurd haar? Dan is zoveel wassen geen optie (bye kleur!). Gebruik in dit geval liever een droogshampoo of borstel wat talkpoeder door je haar.

Heb je van nature droog haar? Dan ben je misschien wel blij met een beetje maandelijkse greasiness?

Lees ook:

BEWEZEN: dit is het beste tijdstip om een 'nummer twee' te doen

BEWEZEN: dit is de ideale leeftijd om te trouwen

BEWEZEN: je lengte heeft invloed op wie je aantrekkelijk vindt