Home Body & Mind Ben ik in beeld?

Ben ik in beeld?

Ga aan de slag als figurant in jouw favoriete serie

Droom je ervan om eens op tv of op het witte doek te komen maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Dan is een rol als figurant misschien wel helemaal iets voor jou!

Figuranten zijn acteurs zonder tekst. Je ziet ze in Code 37 op straat voorbij wandelen, in Thuis een pintje drinken in Ter Smissen of in Aspe op de achtergrond dineren. Dat meisje op de achtergrond kan jij zijn. Je doet dan wat setervaring op en je kan meekijken bij grote films, tv series of commercials, bovendien hou je er ook nog een leuke herinnering aan over omdat je ook op de film staat.
Je hoeft als figurant geen acteerervaring te hebben. Meestel moet je gewoon ergens staan, op de achtergrond heen en weer lopen of iets anders op de achtergrond doen. Soms mag je een beetje acteren, dan legt de regisseur uit wat je moet doen. Als er bijvoorbeeld plots iets gebeurt, moet je net zo verbaasd reageren als je normaal ook zou doen.

De acteurs worden gestyled, maar figuranten dragen meestal hun eigen kleding en zorgen voor hun eigen make-up. Plunder dus je kledingkast voor je van huis gaat!

Als figurant maak je soms lange dagen. De opnames beginnen vaak al om 8 uur ‘s ochtends en het kan gebeuren dat je tussen scènes door 2 uur moet wachten voor je weer aan de beurt bent. Niet heel glamoureus! Maar het leuke is dat je van figureren ook een vriendinnendag kan maken. Met een beetje geluk kom je samen in beeld.

Go for it!

Zot Van A!, de nieuwe film van Jan Verheyen zoekt (veel) figuranten!

Zot van A! wordt een film over vaders, dochters, moeders, zonen, mannen, vrouwen en uiteraard – liefde. Voor de hoofdpersonages koos Jan Verheyen een sterrencast, met onder andere Kevin Janssens, Veerle Baetens, Koen De Graeve, Mathias Sercu, Barbara Sarafian, Jan Van Looveren, Joke Devynck, Mathijs Scheepers, Michel Van Dousselaere, Krt Rogiers, Herwig Ilegems, Lotte Heijtenis, Matteo Simoni en Mike Verdrengh.

Wil je de opnames van deze fantastische nieuwe film van achter de schermen meemaken? Dan is dit je kans!
Er staan heel wat leuke en spectaculaire scènes op het programma: De intrede van de sint, een grote tv-show, middeleeuwse taferelen, etc.

Ze zoeken zr veel jongens/meisjes/mannen/vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten.
Heb je ervaring als figurant, dan ben je absoluut welkom! Heb je geen ervaring als figurant, dan ben je ook absoluut welkom! Voor alles een eerste keer!

Interesse? Stuur zo snel mogelijk een recente foto met je contactgegevens (naam, leeftijd, adres en telefoonnummer) naar figuratiezotvana@hotmail.com. Dan sturen zij je zo spoedig mogelijk meer info door.

De smaak te pakken? Dan kan je je ook inschrijven op figuratie.be.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.