Home Body & Mind AHA: dit is waarom je borsten nooit perfect symmetrisch zijn

AHA: dit is waarom je borsten nooit perfect symmetrisch zijn

Niks om je zorgen over te maken!

Pexels
'Eyebrows are sisters, not twins' is een waarheid als een koe. Maar wist je al dat dat ook voor je borsten geldt? Want nope, nope, nope: geen enkel paar borsten is exact symmetrisch.

Moeder Natuur heeft het niet altijd begrepen op perfectie, en dat zie je onder andere aan je borsten. Want hoewel je misschien het gevoel hebt dat jij als enige ongelijke borsten hebt, mogen wij het heugelijke nieuws delen dat geen enkel paar borsten in de wereld perfect gelijk is. En dat is doodnormaal!

Borsten kunnen subtiele verschillen hebben, of soms zelfs een hele cupmaat (of meer!) schelen. Niet altijd even handig natuurlijk, maar wel perfect normaal. Je hele lichaam is asymmetrisch, en je borsten dus ook. Vaak zit het 'em in een verschil van borstweefsel of vorm, maar ook factoren als huidelasticiteit of het geven van borstvoeding kunnen een grote impact hebben. Ook je tepels kunnen asymmetrisch zijn, doordat ze net anders geplaatst zijn of een andere kleur hebben.

Helaas pindakaas: daar valt weinig aan te veranderen. Sport en crèmes hebben geen invloed op de vorm van je borsten. De enige oplossing is een plastische ingreep – maar die is vaak helemaal niet noodzakelijk. Gewoon een beetje zelfliefde opbrengen, dus. #allboobsarebeautiful, enzo.

Lees ook: