Home Body & Mind 8 (gezonde) tussendoortjes die zelfs jouw honger stillen

8 (gezonde) tussendoortjes die zelfs jouw honger stillen

Snoepautomaat, het is uit tussen ons

Flair
Ben jij ook zo iemand die een dieet volhoudt tot pakweg vier uur om dan met een rammelende maag richting snoepautomaat te rennen? No stress, deze voedingswaren houden je de hele dag op de been en vooral weg van de chocolade.

1. Eieren

Voeding die rijk is aan eiwitten geeft een voldaner gevoel dan eten vol koolhydraten. En nergens zit meer eiwit in dan in… een ei. Bovendien helpen eiwitten bij de vetverbranding. Zo wordt vermageren een eitje. 

 

2. Havermout

Havermout is helemaal in en wij begrijpen waarom. Met een ontbijt vol vezels krijg je een volle maag en grijp je dus minder snel naar al die lekkernijen. Je krijgt er een killerbody van, het is budgetproof én makkelijk te bereiden. Kom maar op met die papjes!
 

3. Avocado

Avocado's bevatten misschien evenveel calorieën als een chocoladereep, ze zijn toch véél beter voor de lijn. Dat komt door alle gezonde vetten die erin zitten en die je een voldaan gevoel geven. Ah ja, dus vandaar al die hippe Instagramkiekjes van avocado's
 

4. Magere Griekse yoghurt

Waarom Griekse yoghurt en geen gewone yoghurt? Wel, omdat Griekse yoghurt meer eiwitten bevat (die geven je een voldaan gevoel) en minder suikers.

 

5. Noten

Net zoals avocado's zitten noten vol gezonde vetten. Een handjevol is ideaal om je knorrende maag te sussen. En nee, we bedoelen niet die heerlijke gezouten borrelnootjes die je achterover kapt tijdens het aperitief, maar amandelen en hazelnoten.
 

6. Pitten en zaden

Zo klein en toch zo vullend? Twee woorden: vezels en eiwitten. Die houden de honger langer weg. Strooi deze 'superfoods' over je gerecht en je kan er weer even tegenaan.
 

7. Water

Water drinken is een must, want het doet de vezels in je maag opzwellen, wat voor een voldaan gevoel zorgt. Hetzelfde effect hebben voedingswaren die veel water bevatten.

 

8. Volkorenproducten

Ruil witte boterhammen, pasta en rijst in voor de volkorenvarianten. Het is zeker even lekker en veel gezonder. Ze bevatten vezels die je bloedsuikerspiegel in balans houden. Weg met de appelflauwtes!

 

Waar we dan weer wel honger van krijgen, is deze Oreo Cheesecake. Of heb je liever een stukje Malteserstaart?