Home Body & Mind 7 herkenbare struggles voor iemand die geen blad voor de mond neemt

7 herkenbare struggles voor iemand die geen blad voor de mond neemt

Dan is een mens eens eerlijk...

Giphy
Frank blad, franke tik, groot bakkes, franke teut, … Het is maar een greep uit de koosnaampjes die wij, eerlijke zieltjes, naar ons hoofd geslingerd krijgen. Met volgende struggles krijgen we nog het vaakst te maken:

1. Je moet altijd het hoge woord voeren

Klopt de rekening niet op restaurant? Alle hoofden draaien opeens in de richting van jouw overactieve spraakorgaan. Obers zien je dus – compleet onterecht – niet graag komen, gezien 'jouw' kritische oog.

2. Ook in het buitenland

Op reis met vrienden of familie? Iedereen rekent op jou voor de interraciale communicatie. Danke, grazie, merci et goodbye!

gif
© Giphy

3. Mensen denken onterecht je volledig te kennen

Jij, problemen? Natuurlijk niet. Je kakelt al een hele dag leutig in het rond en laat immer en overal het achterste van je tong zien. Mensen denken je onterecht in een oogopslag te doorgronden.

4. Eerlijkheid siert… maar niet heus

Je uitzonderlijke eerlijkheid word je niet altijd in dank afgenomen. Zelfs je vriendinnen zijn niet altijd even dankbaar. Hoezó staat deze jurk niet bij haar haarkleur? Je bent een van de enigen die je vriendinnen van echte blunders probeert te besparen. Je zegt liever in haar gezicht dat ze die studie best niet start dan er achter haar rug over te fezelen. Maar een oprechte mening is niet altijd welkom, zo blijkt.

dunst

© Giphy

5. Men percipieert je eerlijkheid zelfs als onbeleefdheid

Oké, soms floep je er een kemel uit alvorens even nagedacht te hebben over het effect van je opmerking. Dat wil echter nog niet zeggen dat je per se onbeleefd bent. Je zegt eerlijk wat je denkt en komt op voor je mening. Those are good things, right?

6. Haters

Gezien je eerlijkheid, ben je ook vrij rechtdoorzee over het al dan niet houden van bepaalde personen. Hierdoor is het haast onmogelijk dat iedereen van je gaat houden. Maar hé, we halen er even een cliché bij: 'I'd rather be hated for who I am, than loved for who I am not.' Een waarheid als een bus!

7. 'Scheelt er iets', is de meest gestelde vraag als je even je klep houdt

Nee, er scheelt niets! Als jij een minuutje wat stiller bent, loeien er meteen luide sirenes in de hoofden van je vrienden en familie. Wat scheelt er toch? Je hebt vast een of andere dodelijke ziekte. Okay…

gif

© Giphy

Nood aan meer struggles? Hier heb je er voor linkshandigen, backpackers en LAT-relaties.