Home Body & Mind 5 tips om deze winter meer gewicht te verliezen

5 tips om deze winter meer gewicht te verliezen

Belga Image
Het is momenteel heel verleidelijk om in de zetel te kruipen met een dekentje en een bijhorende zak chips. Toch zal je wat extra moeite moeten doen als je die feestkilo’s deze winter nog wil verliezen. Gelukkig hebben wij vijf handige tips die je kunnen helpen om je summer body op tijd klaar te krijgen. You can do it!

Uit jullie goede voornemens blijkt dat jullie in 2018 meer willen sporten, maar in de winter is onze motivatie vaak ver te zoeken. Het is donker en koud, en na een lange werkdag hebben we écht geen zin meer om ons nog richting de fitness te begeven. Wil jij die extra feestkilo’s toch nog kwijt? Wel, in dit geval hebben wij vijf handige tips voor jullie. Laten we beginnen:

1. Kruiden, kruiden en nog meer kruiden

Kruiden zoals kaneel en gember geven je gerechtjes niet alleen meer smaak, ze helpen ook om je metabolisme een boost te geven. Zo ga je sneller vet verbranden en je maaltijden worden er alleen maar beter op. Een win-winsituatie, denken wij zo.

2. Havermout for the win

Laat die boterham met choco links liggen en sla een voorraadje havermout in. Een ideale ontbijtkeuze als je een paar kilo’s wil afvallen. Het is goed voor je cholesterol en door de aanwezige proteïnen en vezels heb je minder snel honger.

3. It’s soup ’o clock

Niet elke soep is gezond (tomatensoep met balletjes, we hebben het over jou), maar als je het juiste recept volgt, krijg je een maaltijd die rijk is aan vitaminen. Soep is bovendien makkelijk om te verteren, en wat is er nu beter om je mee te verwarmen tijdens deze koude winterdagen?

4. Hup met die beentjes

Wie wil afvallen, moet natuurlijk ook sporten. Probeer ook om je work-out buiten te doen. Door het koude weer ga je namelijk meer calorieën verbranden. Nog meer pluspunten: je ademhaling verbetert en je lichaam geeft endorfine vrij. Wedden dat je je achteraf veel beter voelt? Vergeet niet om je warm aan te kleden, want we willen natuurlijk geen zieke Flairlezeressen op ons geweten hebben.

5. Tea time

Groene thee en warm water met citroen zijn twee warme drankjes die je kunnen helpen in je strijd met de feestkilo’s. Niet alleen blijft je lichaam gehydrateerd, je kan je eten beter verteren en het verbetert je metabolisme. Bye bye, cola light!
Lees ook: