Home Body & Mind 3 kilo verliezen doe je zo

3 kilo verliezen doe je zo

Corbis
Makkelijk -3 kilo? Feit: als je 3 kilo kwijt wil, moet je zo’n 21.000 kcal verbranden of minder eten. Hoe je dat moeten aanpakken? Volg deze tips!

Eet niet voor tv

Onderzoekers van de universiteit van Massachusetts ontdekten dat wie voor de televisie eet, 288 calorieën meer binnenkrijgt dan iemand die dat aan tafel doet. Dat komt neer op een gewichtstoename van 13 kilo in een jaar tijd!

Snel uitgerekend: twee en een halve maand aan tafel dineren in plaats van voor de televisie is genoeg om 3 kilo af te vallen.

Speel tikkertje

Hoe denk je dat Angelina aan haar wespentaille komt? Achter kinderen aanhollen maakt je slank. Zo ben je na 25 minuten tikkertje spelen al zo’n 100 kcal kwijt. Geen kind in huis? Leen er eentje van een vriendin.

Snel uitgerekend: speel 7 maanden lang dagelijks een partij tikkertje en krijg het lichaam van een achttienjarige.

Slaap je slank

Je hebt een meer dan geldig excuus om je consequent te overslapen, tien keer op die snooze-button te drukken of na het journaal van zeven al onder je dekentje te kruipen. Want uit recent onderzoek van de Mayo Clinic in Rochester blijkt dat wie té weinig slaapt ook meer snoept. Wie amper twee derde van zijn normale slaapduur te pakken krijgt, eet tot wel 594 kcal meer per dag!

Snel uitgerekend: notoire feestbeesten die 3 kilo willen afvallen, moeten 38 dagen lang een schoonheidsslaapje doen.

Shop till you drop… 3 kilo

Je schuldig voelen tijdens een dagje shoppen? Stop. daar. mee. Want per minuut winkelen verbrand je maar liefst 5 kcal. Als je bedenkt dat wij vrouwen zo’n 132 keer per jaar op shopuitstap gaan, betekent dat op jaarbasis een verlies van 47.700 kcal! Euh, nog een excuus nodig? (Onderzoek van de Amerikaanse ijsfabrikant Skinny Cow)

Snel uitgerekend: 5 kcal per minuut = 300 kcal per uur. Veertien shopnamiddagen later staat je bankrekening misschien in het rood, maar je bent wél drie kilo lichter.

Sport 150 seconden intensief

Geen tijd om te sporten? Verzin alvast een beter excuus. Een onderzoek aan de universiteit van Colorado heeft namelijk aangetoond dat je in 2,5 minuten zo’n 200 kcal kan verliezen. Testpersonen die om de andere dag maar 150 seconden intensief op de hometrainer fietsten, verbrandden gemiddeld 200 kcal.

Snel uitgerekend: val 3 kilo af door 7 maanden lang om de andere dag 150 seconden intensief te trappen op een hometrainer.

Haal een kip in huis

Dat je geen ontbijt mag overslaan, is geen nieuws. Maar misschien wist je niet dat twee gekookte eitjes bij het ontbijt ervoor zorgen dat je een verzadigd gevoel krijgt en overdag zo’n 416 kcal minder eet? Maar euh, wat al die eieren met je lever doen, dat is dan weer een ander verhaal.

Snel uitgerekend: 50 dagen 2 eitjes als ontbijt = -3 kilo.

Train je tong

Zero motivatie om de fitnesszaal in te duiken? Afslanken hoeft niet altijd vervelend te zijn. Grijp bijvoorbeeld een knappe kerel bij de kraag en zoen je een avond te pletter. Want met één uur intensief tongzoenen ben je net zo veel kcal kwijt als met een halfuur zweten op de loopband.

Snel uitgerekend: 1 uur kussen = -200 kcal. Door 4 dagen non-stop te zoenen vestig je niet alleen een wereldrecord, maar verlies je ook een kilo of drie. Tja, tijd om te eten heb je wel niet… Gedurende 53 dagen je lief 2 uur per dag een tong draaien is natuurlijk ook een optie.

14 andere tips om dat speklaagje weg te werken? Klik hier of hier.