Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Komen een van deze twaalf spullen terug in jouw interieur?

ZIEN: dit zijn de 12 meest populaire IKEA-producten aller tijden

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Of je nu net je kot hebt ingericht of al jaren met je partner en kinderen in een huis woont: iedereen heeft wel iets van IKEA in zijn interieur staan. De Zweedse meubelketen brengt jaarlijks zo’n 2500 (!) nieuwe producten uit, maar sinds de oprichting in 1943 zijn er ook enkele stukken die uitgroeiden tot klassiekers. Dit zijn de twaalf meest populaire producten uit het IKEA-assortiment wereldwijd. 

12. Fotokaders Ribba

12. Fotokaders Ribba

Less is more, is hét IKEA-motto en daar zijn deze Ribba-fotokaders het ultieme bewijs van. De kaders zijn beschikbaar in verschillende formaten en in de kleuren zwart, wit en staalgrijs. 

 

Prijs: vanaf € 1,99 tot € 24,99

 

Koop ze hier

hier

11. Mok Färgrik

11. Mok Färgrik

Het sobere design van de witte Färgrik-mok past in zowat elke keuken. Bovendien kost hij je geen rib uit het lijf, dus is het geen ramp als je kotgenoot of je peuter er eentje laat vallen. 

 

Prijs: € 0,65

 

Koop ‘m hier.

hier

10. Zetel Klippan

10. Zetel Klippan

De Klippan-zetel is amper 180cm breed en daarom een favoriet van vele kotstudenten gezien zij geen riante woonkamer hebben. Hij is beschikbaar in verschillende kleuren, maar moest je de initiële kleur van je zetel toch beu zijn, kan je voor amper € 29 een nieuwe hoes kopen. 

Prijs: vanaf € 169 tot € 299

Koop ‘m hier

een nieuwe hoes

9. Tafel Docksta

9. Tafel Docksta

Nog zo’n klassieker is de ronde, witte Docksta-tafel. Hij heeft een beetje een sixties vibe (zeker met de stoelen op de foto errond), maar past perfect in een hedendaags interieur. 

Prijs: € 149

Koop ‘m hier

hier

8. 3-zitsbank Ektorp

8. 3-zitsbank Ektorp

Kleine details zoals de sterke naden, de  vervangbare hoezen en de omkeerbare kussens zorgen ervoor dat de Ektorp-zetel jarenlang mee kan. Bovendien zit hij écht goed. 

 

Prijs: € 299 tot € 399

Koop ‘m hier

hier

7. Bijzettafeltje Lack

7. Bijzettafeltje Lack

Het basic Lack-tafeltje weeg niets en is daardoor makkelijk te verplaatsen. Kwestie van je huis helemaal feng shui te houden. 

Prijs: € 9,99

 

Koop ‘m hier

hier

6. Tapijt Stockholm

6. Tapijt Stockholm

De Stockholm-tapijten worden met de hand gemaakt in textielcentra in India. Volgens IKEA gebeurt dit in de beste werkomstandigheden en krijgen de werknemers een eerlijk loon. De tapijten zijn beschikbaar in verschillende prints en afmetingen. 

 

Prijs: vanaf 149 tot € 299

 

Koop ze hier

hier

5. Schapenvachtje Ludde

5. Schapenvachtje Ludde

Het Ludde-schapenvachtje past volgens ons perfect in een blokhut in de bergen met een open haard. Maar ook in menig (kinder)slaapkamer is het vachtje een vaste waarde. But whatever you do: stop het niét in de wasmachine. 

Prijs: € 39,99

Koop het hier

hier

4. Open kast Kallax

4. Open kast Kallax

Het internet werd helemaal gek toen bleek dat IKEA de Expedit-kast uit het assortiment zou halen, maar hij is helemaal terug – mét verbeterd design – onder de nieuwe naam Kallax. De Kallax-kast bestaat in verschillende maten en kleuren, de planken zijn krasvrij én door de afgeronde hoeken is hij minder pijnlijk voor kleine kindjes om tegen te lopen. Winning!

Prijs: vanaf € 29,90 tot € 169,90

Koop ‘m hier

hier

3. Bedframe Malm

3. Bedframe Malm

Voor vele koppels het eerste bed dat ze samen kopen: het Malm-bedframe. Dit bed is verkrijgbaar in twee modellen: eentje waarbij de matras hoog boven de grond komt en eentje met opberglades onder het bed. 

Prijs: vanaf € 159 tot € 459

Koop het hier.

hier

2. Fauteuil Poäng

2. Fauteuil Poäng

De Poäng-fauteuil werd ontworpen door de Japanse designer Noboru Nakamura en vierde onlangs zijn veertigste verjaardag. Jaarlijks worden er wereldwijd 1,5 miljoen exemplaren van de iconische zetel verkocht.

 

Prijs: vanaf € 59,90 tot € 299

Koop ‘m hier

hier

1. Boekenkast Billy

1. Boekenkast Billy

Je kon het misschien al raden: de Billy-boekenkast is het meest populaire IKEA-meubel aller tijden. Elke tien seconden (!) gaat er ergens in de wereld een Billy over de toonbank. De simplistische boekenkast bestaat in verschillende formaten en kleuren en kan uitgebreid worden door er nieuwe planken aan toe te voegen. 

Prijs: vanaf € 24,99 tot 323,69

Koop ‘m hier

hier

Bron: Mashable

 

Nog meer leesvoer over onze favoriete interieurwinkel: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '