Voor 4 pers. • 30 min.
Dit heb je nodig:
- 1,5 kg zoete aardappelen
- 4 el olijfolie
- 2 el citroensap
- 1 tl currypoeder
- 1 el gedroogde rozemarijn
- 2 tl zoet paprikapoeder
- zeezout
- 1 tl cayennepeper
- 1 teentje knoflook
- 400 g mayonaise
Zo gemaakt:
1. Spoel de aardappelen en snij ze in partjes. De schil kan je eraan laten, want die geeft extra smaak. Meng de olijfolie met het citroensap, het currypoeder, de rozemarijn, het zoete paprikapoeder, het zeezout en de cayennepeper. Hussel de zoete aardappelpartjes door elkaar met de kruidenolie.
2. Frituur de aardappelpartjes. Bak ze drie minuten voor, laat ze even uitlekken en bak ze dan nog zo’n vijf minuten tot ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Laat de aardappelpartjes even uitlekken op keukenpapier.
3. Pel de knoflook en snipper fijn. Breng de mayonaise op smaak met de knoflook, zout en flink wat paprikapoeder. Serveer de zoete aardappelpartjes met de paprikamayonaise.
Nog meer lekkere recepten:
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier