Tijd: 20 min.
Nodig (voor 4 personen): 2 rijpe cavaillonmeloenen • 3 el olijfolie • 150 ml volle Griekse yoghurt • 1 el bloesemhoning • een paar druppels citroensap • 1 koffielepel rode peperbolletjes • 4 takjes verse jonge oregano
Zo gemaakt
1. Snij de topjes van de meloenen tot aan het vruchtvlees af, zodat ze daarna mooi blijven staan op het bord. Snij de meloenen doormidden en lepel er de zaadjes uit.
2. Bestrijk de meloenhelften lichtjes met olijfolie en leg ze met de gesneden kant naar beneden op de barbecue. Laat ze mooi grillen en draai ze om. Laat ze rustig verder roosteren, zodat de meloen lichtjes warm wordt en de grillsmaak kan opnemen. Roer de yoghurt los met de honing en een paar druppels citroensap.
3. Plet de rode peperbolletjes op een plank.
4. Lepel de yoghurt in de meloenen en bestrooi met wat oreganoblaadjes en de geplette peperbolletjes.
Meer veggie BBQ-gerechten: