Barbecueën hoeft niet gelijk te staan aan schotels vol worst, entrecote en lichtjes aangebrande kippenboutjes. Wij gaan voor veggie, light én lekker. Proef maar!
Tijd: 20 minuten
Nodig (voor 4 personen):
- 8 grote champignons
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper van de molen
- zeezout
- 16 gekonfijte tomaatjes
- 1 handvol basilicumblaadjes
- 1 bol buffelmozzarella
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el extra vierge olijfolie
- 200 g rucola
Zo gemaakt
1. Verwijder de steeltjes van de champignons en bestrijk de hoedjes met olijfolie. Gril ze daarna aan beide zijden kort op de barbecue.
2. Snipper de knoflook fijn en verdeel de stukjes over de champignons. Kruid de champignons met peper en zout en schik in elke champignon twee gekonfijte kerstomaatjes, wat fijngesnipperd basilicum en een plakje buffelmozzarella.
3. Laat de champignons verder grillen tot de mozzarella mooi gesmolten is.
4. Meng de balsamicoazijn met de extra vierge olijfolie en sprenkel dat over de rucola.
Meer veggie BBQ-gerechten: