Nodig voor 12 whoopies
225 g bloem • 135 g ongezoet cacaopoeder • ongeveer 8 g bakpoeder • een snufje zout • 60 g ongezouten boter op kamertemperatuur • 60 ml plantaardige olie • 200 g bruine basterdsuiker • 1 ei • een theelepel vanillepoeder • 240 ml melk
Voor de vulling
230 g boter • 260 g poedersuiker • 225 g marshmallow fluff • scheutje vanille-extract
Zo gemaakt
Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem, het zout, het bakpoeder en het cacaopoeder. Zet het vervolgens opzij. Mix met behulp van een mixer de suiker met de boter en olie luchtig. Voeg het ei, de melk en de vanille eraan toe en mix het goed. Voeg dan de droge ingrediënten toe aan het mengsel en meng het nogmaals goed door elkaar.
Vet je hartvormige whoopiepan (die koop je hier) in en schep vervolgens kleine hoopjes deeg in de vormpjes. Als je geen whoopiepan hebt, kan je ook kleine bolletjes deeg op een bakplaat scheppen en daar achteraf hartjes uit snijden.
Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de oven. Zorg ervoor dat het deeg net niet hard is geworden, zodat je het nog licht aan kan drukken. Doe dat door een velletje bakpapier op het deeg te leggen en druk het dan zacht aan. Laat de koekjes minimaal 5 minuten afkoelen.
Voor de vulling: mix in een kom met behulp van een handmixer de boter samen met de poedersuiker tot die luchtig is. Mix het minimaal 3 minuten lang. Voeg de fluff en de vanille eraan toe en meng het nogmaals goed.
Spuit met behulp van een spuitzak wat vulling op een koekje en leg daar een tweede koekje op. Dip de zijkanten van het koekje eventueel in discoballetjes, hartjeshagelslag of ander lekkers naar keuze.
Recept: Culy.nl