Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Waarom je beter niet met je kat of hond slaapt

's Morgens wakker worden met je kat tegen je buik gerold of je hond die het voeteinde inpalmt: klinkt vast bekend in de oren. Het is dan ook een fantastisch gevoel. Toch zouden we onze trouwe viervoeters beter weren uit bed, aldus onderzoek.

Je kent het wel: de kat die je 's morgens wakker tikt met haar poot tot je een teken van leven geeft. Of de hond die je nét iets te enthousiast wakker likt. En hoewel we het meestal niet eens zo erg vinden (tot je natuurlijk genoeg hebt van die poot of die tong in je gezicht), blijkt het voor onze gezondheid niet zo'n goed idee. Onze slaap zou er immers onder te lijden hebben.

 

300 mannen en vrouwen, van wie bijna de helft een trotse kat- of hondeneigenaar was, vulden 17 vragen in over hun (gebrek aan) huisdier en slaap. Zo'n 54 procent van de trotse baasjes gaf aan met zijn huisdier te slapen. Meer dan 6 op 10 onder hen vertelde minder te slapen door Poes of Woef en meer dan 30 procent werd minstens één keer per nacht gewekt. Sommigen vielen zelfs met moeite nadien weer in slaap.

 

Heb je dus last van een gebrek aan slaap? Laat dan misschien voor één keer de slaapkamerdeur dicht. Kwestie van die examens (of de werkweek) goed te verteren 's nachts.

 

Dat katten- en hondenbaasjes nogal verschillen, kon je hier lezen.

 

Nog op zoek naar accessoires voor je favo pluisbol? Wij helpen je!

 

Of misschien is een persoonlijke Instagramaccount wel iets voor jou! Zij geven je alvast het goeie voorbeeld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '