Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

8 tips om geen flaters te begaan op vakantie

Vertrek je binnenkort op vakantie en wil je geen flaters begaan bij de locals? Deze Flair do's en don'ts helpen je gênante momenten te voorkomen.

In Cambodja en Irak zijn blote voeten een total no go. Je draagt hier best geen sandaaltjes of slippers want in deze landen zijn voeten het meest onreine deel van het lichaam. Bergschoenen zijn ook weer niet nodig, maar zolang je voeten bedekt zijn is het dik oké.

 

Gebruik no, nay, never je linkerhand in India, Indonesië en Maleisië. In deze verre oosterse landen bega je dan een grote fout want de linkerhand gebruik je tijdens een toiletbezoek. En geef toe, zou jij iemand zijn linkerhand schudden als je weet dat hij/ zij de linkerhand gebruikt heeft tijdens een toilet bezoek? Nee, wij ook niet. Dus om zeker te zijn, always use your righty.

Vakantie, locals, tips,

Wil je een goede indruk maken in Thailand? Doe dan zeker je schoenen uit als je ergens binnengaat. Dat komt heel beleefd over bij het Thaise volk. En vergeet niet girls, een eerste indruk maak je geen twee keer.

 

Goed voor de laatkomers onder ons. Zorg ervoor dat je nooit op tijd, of te vroeg bent in Venezuela. Anders gezegd, kom altijd te laat. Ja, je hoort het goed want op tijd komen in dit Zuid- Amerikaanse land is onbeleefd en totaal ongepast.

 

Big spender in Japan, nee hoor. Als je in dit land op restaurant gaat, hoef je geen fooi te geven aan de ober. Zij zien het als een belediging. Dit is alleen maar beter voor je portemonnee want zo kan je geld uitsparen om iets anders leuks te doen. Je neus snuiten in een zakdoek kan je daar ook beter niet doen want die dient om je voorhoofd mee af te vegen.

 

Maar wat ze wel willen dat je doet tijdens het eten is smakken en slurpen. In China en Taiwan gaan ze zelfs nog een stapje verder want daar mag spugen aan tafel ook. De restaurants zijn erg blij als je dit doet want het is een bewijs dat het gesmaakt heeft. Al willen wij die vloer op het einde van het restaurantbezoek niet zien, ieuw.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '