Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Verrassend: dit verhoogt de kans dat hij je bedriegt

Waarom bedriegen mensen hun partner? Het is een vraag die velen onder ons zich al wel eens hebben gesteld, en het antwoord is meestal niet zo eenvoudig. En dus besloot de universiteit van Connecticut zich aan een onderzoek te wagen. De resultaten zijn op zijn zachtst gezegd verrassend.

  • Is een vrouw financieel afhankelijk van haar lief, dan is de kans dat zij vroeg of laat een affaire begint zo'n 5 procent. Is een man financieel afhankelijk, dan is de kans op bedrog 15 procent.
  • Hoe afhankelijker iemand is, hoe groter de kans dat hij of zij bedriegt.
  • Is een man verantwoordelijk voor 70 procent van het gezinsinkomen, dan is de kans dat hij vreemdgaat het kleinst.
  • Ook bij vrouwen daalt de kans op bedrog naarmate ze meer verdient. Hoe groter haar bijdrage aan het gezinsinkomen, hoe kleiner de kans dat ze een affaire heeft.

 

De reden zou zijn dat we niet graag als 'losers' door het leven gaan, en dat gevoel hebben we dus blijkbaar als we de kleinverdieners zijn. We willen, met andere woorden, gelijkheid. Vergelijk het een beetje met schoonheid, succes en intelligentie. Ons lief moet niet per se veel knapper, succesvoller of slimmer zijn. Maar we willen ook niet dat ie veel lelijker, veel minder succesvol of dommer is. Door het bedrog zouden we een soort 'afstand' kunnen creëren van ons lief. Blijkbaar hebben vooral mannen het er moeilijk mee dat ze afhankelijk zijn en willen ze liever zelf de kost verdienen (en de belangrijkste broodwinnaar zijn). Die afhankelijkheid tast hun 'man zijn' aan – of dat gevoel hebben ze toch.

 

Bron: Womenshealthmag.com

 

Lees ook:

De Belgische man ziet een affaire met An Lemmens wel zitten

Vrouwen willen vreemdgaan met de buurman

Wat mannen écht gek maakt

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '