Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Onderzoek: overspel niet altijd reden tot breuk

Het is wellicht een van de grootste fouten die je kan maken in een relatie: je lief bedriegen. En toch hoeft dat niet altijd zo te zijn, want volgens onderzoek vindt 40% dat overspel soms gerechtvaardigd is. Qué?

Het was USA Network dat aan 411 New Yorkers vroeg hoe tevreden ze zijn met hun relatie. De resultaten waren op zijn zachtst gezegd... verrassend. Een kleine meerderheid (zo'n 54%) vond immers dat bedrog in sommige situaties goed te praten valt. En terwijl 82% van de ondervraagden beweerde zelf een 'zero tolerance' te hebben als hun lief hen zou bedriegen, zou 81% toch vreemdgaan als ze wisten dat er geen gevolgen zouden zijn voor hun relatie.

 

Nog meer interessante weetjes: bijna een derde van de ondervraagden had naast zijn vaste relatie ook nog een (uitsluitend) online relatie, mannen en vrouwen met kinderen biechten bedrog sneller op en 58% raadt relatietherapie aan, nog voor het huwelijk.

 

En ook: vrouwen volgen hun ex vaker online dan mannen (zo'n 35% van de vrouwen, tegenover 17% van de mannen). Al verrast het ons niet helemaal, moeten we toegeven. Want daar hebben we ons allemaal al eens schuldig aan gemaakt, niet?

Bron: www.shape.com

 

Wil je weten of jij en je lief over vijf jaar nog samen zijn? Doe dan onze test.

 

Wist je dat vrouwen sneller geneigd zijn vreemd te gaan als hun man een grote penis heeft?

 

Van plan het lief van een ander in te pikken ? Geen goed idee. Je relatie zou dan namelijk minder stabiel zijn.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '