Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Tinder

Tinder, dé nieuwe dating app

'Nog maar eens een datingapp, zo hebben we er wel al een paar gehad...' Dat is waar. Maar Tinder is echt wel anders dan Meetic, Badoo en Grindr. Wil je Valentijnsdag niet alleen doorbrengen? Dan kan je misschien Tinder eens proberen.

 

De foto

Hoewel het met datingsites sowieso alsmaar makkelijker wordt om heel gericht te zoeken, gaat Tinder rechts naar de essentie. Als je iemand in een café tegenkomt, kijk je toch eerst naar het uiterlijk? En als je leuk vindt wat je ziet, begin je een gesprekje met de man in kwestie. Tinder baseert zich dus op de foto. Je hoeft ook geen ellenlange formulieren invullen over jezelf en je interesses. Je hoeft niet te zeggen wat jel lievelingseten is, of je gelovig bent, dat je graag naar Grey's Anatomy kijkt of dat je zeven katten hebt. En da's oké, want waarom zou een Tarantinofan geen meisje kunnen daten dat Titanic al twaalf keer heeft gezien?

 

De locatie

 

Een ander voordeel is de locatie. Met één klik kan je een man vinden die je niet alleen fysiek aanstaat, maar die ook nog eens in je buurt woont.

De app werkt een beetje als een spelletje. En het principe is eenvoudig. Foto's van mannen verschijnen op je scherm. Bij elke foto kan je kiezen of je hem liket of liever laat passeren. Je kan pas beginnen te chatten met iemand als hij je ook liket. En als iemand toch wat te opdringerig wordt, dan kan je hem gewoon blokkeren.

Deze nieuwe app is een gigantisch succes bij min-dertigjarigen. De gebruikers beseffen natuurlijk dat het niet de manier is om dé man van hun leven te vinden, maar met een paar klikjes op de metro, kan je wel een fijne date hebben voor die avond.

Dus als je op valentijn liever niet alleen bent, kan je het misschien eens via Tinder proberen.

 

FLAIR STORIES