Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het is zo al pijnlijk genoeg!

6 dingen die je niet wilt horen na een breuk

Iedereen die ooit gedumpt is geweest, kent het verdriet en de pijn maar al te goed. Zakdoeken, comfort food en troostende vriendinnen kunnen je helpen, maar wat als je vriendinnen compleet foute dingen zeggen? Deze 6 dingen zeg je beter niet!

1.   “Weet je nog dat ik zei dat hij niet te vertrouwen was? En zie nu...”
Je vriendin met het harde 'told you so' confronteren, is voor niets nodig. Ze zal er zich alleen maar slechter (en dom) door voelen. Ook al heb je natuurlijk wel gelijk.

2.   “Ik vond hem toch nooit echt leuk, hij kon soms echt irritant zijn.”
Big mistake ! ‘Hoezo, je vond hem niet leuk?’ ‘Deed je dan altijd alsof?’ Verwacht je aan zo'n vragen als je het waagt om hem te veel te bekritiseren. Vooral erg gênant als ze later opnieuw een koppel worden...

3.   “Gelukkig zijn jullie niet getrouwd, dan zat je pas in de problemen!”
Misschien wou je vriendin net heel graag trouwen met haar ex. De breuk is voor haar al het einde van de wereld, dat ze wel of niet getrouwd zouden zijn, is op dat moment echt niet belangrijk.

4.   “Ik vond het al verdacht dat hij zo vaak naar mij en andere vrouwen keek, het was nogal een flirter. Goed dat je daar vanaf bent!
Ai, ai, ai. Je vriendin is dan misschien beter af zonder hem, dat voelt (voorlopig) toch niet zo aan. Ze zal het ook niet appreciëren dat je had gemerkt dat hij iets te veel aandacht had voor andere vrouwen, maar het nooit vertelde. Nog erger is als ze compleet uit de lucht valt en dus nog meer gekwetst zal zijn.

5.   “Je bent veel te goed voor hem, hij verdient je niet.”
Ook iets dat ze diep vanbinnen wel weet, maar nog niet helemaal beseft. Voorlopig denkt ze wellicht meer dit: “Als ik dan toch zo geweldig ben, waarom dumpte hij me dan?!”.

6.   "Geen zorgen, je vindt wel snel iemand anders.”
Helemaal waar! Maar je vriendin wil voorlopig niemand anders. Ze kan alleen nog aan haar ex denken en heeft het gevoel dat ze nooit meer opnieuw verliefd kan worden. Wacht dus nog even voor je haar wijst op de andere vissen in de zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '