Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Vrouwen en schoenen: een liefdesverhaal

Carrie Bradshaw uit Sex and the City kocht liever een paar Manolo Blahniks dan te sparen voor een huis. Zo ver gaat het bij ons nét niet, maar wat is het toch met vrouwen en schoenen? Waarom hebben we er nooit genoeg? En waarom kopen we schoenen die we amper (of nooit) dragen? We zochten het voor je uit.

  • Schoenen zijn voor vrouwen als chocolade, maar dan zónder de calorieën. Ze bieden troost als we ons down voelen. Vrouwen kopen een paar schoenen om zichzelf eens te verwennen na een moeilijke periode.
  • Vrouwen willen indruk maken met hun schoenen. Want hoe leuk is het om een complimentje te krijgen over je nieuwste aankoop? En wie heeft er nu niet graag de mooiste schoenen? Maar we gebruiken onze schoenen ook om indruk te maken op de mannen. Een vrouw op hoge hakken is nog altijd verleidelijk en sexy.
  • Vrouwen weten al lang dat hoge hakken ongezond zijn. En toch blijven we ze dragen. Want onze benen lijken er langer door, we lopen eleganter en we willen er ons imago kracht mee bijzetten.
  • De perfecte schoen vinden, voelt voor sommige vrouwen zoals verliefd worden. Natuurlijk blijf je er dan kopen! #butterflies
  • Voor sommige vrouwen is de gedachte aan een nieuw paar schoenen opwindender dan een avondje met hun partner. Euh?
  • We houden zo veel van schoenen, dat we er ook over liegen. Over de prijs welteverstaan. Been there, done that.
  • We doen het allemaal: naar iemands schoenen kijken en een oordeel vellen. Vuile schoenen? Sloddervos. Torenhoge stiletto’s? Diva.

 

En vertel eens, hoeveel paar schoenen heb jij? Liegen is hier niet toegestaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '