Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Facebook

Kankerpatiëntjes krijgen steun van kale Barbie

De producent van Barbie gaat meer kale barbiepoppen maken om kankerpatiëntjes te steunen. De pop Ella bestaat al sinds 2012, maar er waren te weinig exemplaren. Door de 4-jarige Grace, die ook kanker heeft, gaat Mattel nu zorgen voor meer kale poppen, zodat veel meer kindjes hun ziekte makkelijker kunnen verwerken.

Grace heeft leukemie en verloor haar haren door de chemo. Ze kreeg van het ziekenhuis een kale pop, Ella, zodat ze zich niet alleen zou voelen. Haar moeder Melissa merkte dat de pop een grote hulp was voor Grace. De kleine Grace werd dikke vriendinnen met haar pop Ella, en besefte dat ze zonder haren ook heel mooi is.

Melissa startte een petitie omdat ze vond dat élk meisje met kanker een Ella-pop moest krijgen. De petitie was een enorm succes, meer dan 100.000 handtekeningen werden verzameld! De producent van Barbie ging uiteindelijk akkoord en zal in augustus beginnen met de verkoop.

In de doos zitten enkele pruiken en haarbanden, waarmee de kindjes de pop kunnen versieren. Zo kunnen ze leren omgaan met hun vreselijke ziekte.

* Wist je dat veel mensen Mattel ook oproepen om een Barbie te maken die eruitziet als de gemiddelde tiener? Zij protesteren namelijk tegen de (erg) slanke versie van Barbie, en willen een 'normale' Barbie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '