Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Varia | Allerlei

Hoe wordt een muziekgroepje bekend?

Mijn beste vriendin heeft een muziekgroepje opgericht. Ze zijn super en al te beluisteren op Myspace! Nu nog bekend worden en gevraagd worden voor optredens... Hebben jullie hier tips voor?

Een eigen space op het net is al een goede start voor een beginnend muziekgroepje want je kunt de Myspace van het groepje zoveel mogelijk verspreiden. Vraag je af welke sites jij zou bezoeken mocht je op zoek gaan naar een muziekgroepje. Daar kun je proberen de link aan te melden. We geven je een startlijstje. Op het muziekbands-linkoverzicht http://muziekband.linkoverzicht.be kun je de Myspace van je vriendin een plaatsje geven. In de rubriek ‘Band zoekt optredens’ van http://www.akkoord.be/forum kun je haar muziekgroep aanmelden zodat ze kunnen geboekt worden voor optredens. Plaats een link in Eventplanner (http://www.eventplanner.be), het vakblad voor opdrachtgevers van evenementen. Op de pagina http://www.live-muziek.be vind je een overzicht van muzikanten die live op evenementen en feestjes spelen. Wanneer de eigenaar de website van je vriendin geschikt vindt, kan er aan linkruil gedaan worden.

Het loont zeker ook de moeite om artiestenbureaus en boekingskantoren voor muziekgroepen te contacteren. Optredens worden immers vaak niet aangevraagd aan de groepen zelf, de aanvragen lopen meestal via een extern bureau dat artiesten promoot. Je vindt tientallen adressen als je googlet op ‘artiestenbureau’. Belangrijk is dat je vriendin en haar groepje niet achteloos contracten of overeenkomsten ondertekenen en dat ze zich altijd goed informeren voor ze met een bureau in zee gaan.

We geven je ook nog de interessante link http://members.ziggo.nl/showband/artikelen.htm mee: je vindt er informatie over het runnen van een band, van het opzetten van een setlist tot het uitbrengen van een cd.

Succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '