Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Deredactie.be

Ex-'De Slimste Mens Ter Wereld'-kandidaat Aaron Malinski bewees gisteren in 'De Afspraak' dat hij een koning is in rond de pot draaien.

VIDEO: ‘Wat als jouw zoon homo zou zijn?’, blijkt een moeilijke vraag voor een ‘moderne’ imam en rabbijn

Robine van Tilburg
Robine van Tilburg chef online
Naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen in Orlando, nodigde Bart Schols een 'moderne' imam en rabbijn uit in 'De Afspraak'. Het gesprek verliep echter net iets anders dan we als progressieve zieltjes gehoopt hadden.

Zaterdagnacht vermoordde de 29-jarige Omar Mateen 49 onschuldigen in gaybar Pulse in Orlando. Hij opende koelbloedig het vuur uit 'homohaat', zo klinkt het bij zijn vader. Dat homo's over het algemeen nog steeds niet met open armen onthaald worden door de moslimgemeenschap, had volgens Omars vader niets te maken met de laffe daad van zijn zoon.

 

Bart Schols besloot gisteravond om in zijn Canvas-talkshow 'De Afspraak' de moderne imam Brahim Laytouss én de moderne rabbijn Aaron Malinski eens aan de tand te voelen over hoe het nu juist gesteld is met de houding van moslims en joden tegenover de homogemeenschap. Bart vroeg Brahim en Aaron vlakaf wat ze ervan zouden vinden als hun zoon homo zou zijn. De 'antwoorden' van de religieuze geleerden stelden ons helaas niet al te gerust.

 

Wanneer presentator Bart Schols rabbijn – tevens populaire ex-'De Slimste Mens Ter Wereld'-kandidaat – Aaron Malinski vroeg wat hij ervan zou vinden als zijn zoon hem vertelde zich aangetrokken te voelen tot jongens, fietste Aaron lustig om de vraag heen. Hun strikte opvoeding en het mijden van discotheken, zou joodse jongens 'op het rechte pad' houden.

 

Lieve Aaron, we vinden het jammer dat juist jij ons ongewenst met de neus op dit gigantische probleem drukt. Door dit fragment klopten onze wenkbrauwen overuren wat fronswerk betreft. Bart Schols sloot besloot gepast: 'Vat dit niet een beetje het probleem samen? Dat jullie zó veel moeite hebben om op een heel eenvoudige vraag te antwoorden?' Bart, je neemt ons de woorden uit de mond. Op naar een meer verdraagzame toekomst!

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '