Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het is niet wat je zou denken...

Deze kleur draag je best op een eerste date

Alsof een eerste date nog niet stressy genoeg klinkt, is ook je outfit een bijkomende stressfactor. Om nog maar te zwijgen over de kleur van je kledingkeuze die avond. Maar twijfel niet langer, want uit een nieuwe studie blijkt nu welke kleur we best kiezen voor onze first date.

De Britse groothandel Buy T-Shirts Online (leverancier voor onder andere American Apparel) voerde een studie bij 1000 mensen met de vraag welke kleur ze met welke persoonlijkheidskenmerken associëren.

 

Wat blijkt? Zwart werd zowat met alle positieve eigenschappen geassocieerd: zelfvertrouwen, intelligentie en sexiness. Dé perfecte keuze dus voor een sollicitatiegesprek, eerste date of zelfs voor de trouw van je bestie. Op de vraag welke kleur ze het meest aantrekkelijk vonden bij het andere geslacht, bleek rood de favoriet van mannen voor vrouwen. Ook vrouwen kozen voor de kleur van de liefde toen hen gevraagd werd in welke kleur ze zich het meest sexy voelden tijdens een eerste date. Nochtans werden arrogantie en een gebrek aan intelligentie gelinkt met de vurige kleur.

 

Kleuren die je best vermijdt als je indruk wil maken op iemand: oranje en bruin. Orange is dus duidelijk niet the new black...

 

Onze favoriete black dresses:

Asos

Asos

€ 59,72, Asos

Asos

Bershka

Bershka

€ 24,99, Bershka

Bershka

COS

COS

€ 135, COS

COS

H&M

H&M

€ 19,99, H&M

H&M

Mango

Mango

€ 89,99, Mango

Mango

Monki

Monki

€ 30, Monki

Monki

Zara

Zara

€ 59,95, Zara

Zara

& Other Stories

& Other Stories

€ 95, & Other Stories

& Other Stories

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '