Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Thinkstock

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

Verliefde mens en zijn een ras apart. Ze zijn super happy, ze lachen meer en ze hebben maar één gespreksonderwerp: elkaar. En natuurlijk is verliefdheid een excuus voor veel dingen. Maar dat maakt het soms niet minder gênant of onnozel...

Je hoeft vandaag niet eens vlinders in je buik te hebben om toe te geven dat ook jij ooit gekke dingen hebt gedaan uit verliefdheid. Als het zover is, verandert iedereen namelijk in een romantisch monster. Relatiedeskundige Rika Ponnet legt uit waarom we daar eigenlijk helemaal niets aan kunnen doen.

 

Verliefde mensen zijn stikjaloers

Jaloezie is een vuil beest waaraan je nooit mag toegeven, maar helaas is het ook iets wat simpelweg bij een verliefdheid hoort. Je wordt gek als je niet weet wat hij aan het doen is en kan het niet verdragen dat eender welk vrouwelijk wezen te dicht in zijn buurt komt. Als hij toch eens zou praten met een vriendin, gaat je nekhaar overeind staan en hou je alles wat ze doen nauwlettend in het oog. Je kan het niet verdragen dat hij ooit verliefd is geweest op iemand anders en je vreest de dag dat hij iemand anders ooit aantrekkelijker zou vinden dan jou.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

 

Verliefde mensen hebben 0% zelfvertrouwen

Als je verliefdheid wederzijds is, heb je niet veel om je zorgen over te maken. Maar als je nog niet helemaal weet of het tot een goed einde komt, kan de twijfel wel toeslaan en bezwijk je onder het gewicht van je eigen vragen. Ben jij zijn type wel? Zal hij dat jurkje wel mooi vinden? Of ziet hij misschien liever een broek? Moet je je haar vastdoen of los laten hangen? En waarover zou je kunnen praten met hem? Je gaat alles ontleden wat hij zegt en doet, en je afvragen of het iets betekent als hij zijn sms gisteren wel, maar vandaag niet met een ‘x’ ondertekent. De onzekerheid zal langzaam maar zeker in je hoofd kruipen... en alleen een teken van verliefdheid van zijn kant zal je uit je lijden verlossen.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn


Verliefde mensen herken je aan de grijns op hun gezicht

Tijdens een verliefdheid zit je in je eigen wereldje, in een cocon vol vreugde en blijdschap waar alles goed is. En dat gelukzalige gevoel straalt van je af en is overduidelijk in alles wat je doet. Zo is het goed mogelijk dat je de hele dag rondloopt met een grijns op je gezicht, dat je lacht om dingen die eigenlijk niet zo grappig zijn, dat je neuriet terwijl je op die trein met vertraging wacht en dat je in de regen springt in plaats van te foeteren en onder een afdak te wachten tot het stopt. Wereldproblemen gaan aan jou voorbij en de dingen waar anderen zich druk over maken, zijn voor jou peanuts.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

 

Verliefde mensen werken niet – ze dagdromen

Het begint met jouw voornaam luidop uitspreken in combinatie met zijn achternaam. Daarna test je hoe de namen van jouw toekomstige kinderen klinken met die achternaam. En het eindigt met dagdromen in plaats van werken of studeren. In je hoofd maak je allerlei plannen, gaande van waar jullie zullen wonen tot waar jullie vakanties zullen doorbrengen. Je stippelt een heel leven uit met de persoon op wie je verliefd bent en kan alleen maar hopen dat alles wat je droomt op een mooie dag uitkomt. Als uiteindelijk zou blijken dat de liefde niet wederzijds is, zal je alleen achterblijven met je fictieve kinderen. Dat is zo. Maar dat is niet erg. Die achternaam van hem klonk toch altijd al een beetje onnozel.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

 

Verliefde mensen maken van álles een liefdesbrief

Dat je tegen je vriendinnen constant praat over je crush, tot daaraan toe. Daar dienen ze voor. Maar dat je publiek gaat door het te delen met die honderden Facebookvrienden, dat is er misschien toch een beetje over. Foto’s van jullie beiden, foto’s van een post-it die hij ‘s morgens voor jou heeft achterlaten, foto’s van de lekkere spaghetti die hij gekookt heeft en dan die ontelbare hartjes en liefdesverklaringen die daarbij horen... Dat is allemaal heel leuk voor jou en voor hem, maar voor de rest heeft daar eigenlijk niemand een boodschap aan.

 

Verliefde mensen hebben last van acute tunnelvisie

Koetjes, kalfjes, de laatste trends of de nieuwste roddels, jij hebt altijd al over alles kunnen meepraten. En daar komt heel abrupt een einde aan wanneer je verliefd bent. Want dan is er nog maar een gespreksonderwerp in jouw leven: the object of your affection. Je vriendinnen, collega’s, buren: iedereen moet eraan geloven en luisteren naar jouw verhalen. Hoe grappig hij is, welke leuke kleren hij draagt, wat zijn hond allemaal kan en hoe hij lacht als hij naar jou kijkt. Elke aanleiding is goed om over hem te beginnen en dus zal je ook elke kans grijpen. Zodra je je
mond opent, gaat het over hem. En waarom ook niet? Jij bent verliefd en dat mag iedereen weten, zien en horen. En dat je op elk papiertje zijn naam krabbelt, dat is toch ook geen  misdaad?

 

Verliefde mensen struikelen & stotteren

Normaalgezien ben je helemaal geen kluns, maar als jullie samen zijn, struikel je over elk steentje op de stoep en valt elk eurocentje uit je handen. Tijdens een verliefdheid lijkt het dan ook alsof je lichaam niet langer van jezelf is. Als je aan hem denkt, slaat je hart sneller. Als je bij hem bent, verschijnen er spontaan zweetkringen op je kleding en als je met hem praat, komt er plots geen geluid meer uit je keel, op die ene misplaatste ‘euhm’ en dat nerveuze giecheltje na. En bij dat alles bloos je zo hard dat het lijkt alsof je een koortsaanval hebt. Een hele reeks van fysieke ongemakken zullen de revue passeren en je zal er niks aan kunnen doen. Helemaal niks.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

 

Verliefde mensen zijn subtiele stalkers

Je weet alles over hem: waar hij woont, waar hij sport, waar hij uitgaat in het weekend en waar hij naar de winkel gaat. Dus zorg jij dat je toevallig ook op al die plaatsen bent, in de beste versie van jezelf, natuurlijk. De kans bestaat immers dat je hem daar tegenkomt en een praatje kan slaan. En er zijn geen betere ontmoetingen dan gemanipuleerde toevallige ontmoetingen, toch? Tegelijk bestook je hem met sms’jes, mails en telefoontjes. En daar is niks mis mee. Zolang hij uit verliefdheid hetzelfde doet bij jou en het niet strafbaar wordt omdat hij je al vijf keer heeft afgewezen.
 

De zotste dingen die we doen als we verliefd zijn

 

Verliefde mensen zijn de mooiste versie van zichzelf

Meestal draag jij comfortabele sneakers in plaats van hoge hakken. Je nagellak kan al eens in klonters op je nagels hangen en ook je hoofd is misschien niet altijd voorzien van een echt kapsel. Bovendien kan je meer eten dan de gemiddelde Vlaamse man en lach je net zo uitbundig als een van hen. Maar als je verliefd bent, is daar allemaal geen sprake meer van. Dan ben je de beste versie van jezelf. Dan zie je er altijd vrouwelijk en netjes uit, dan ben je plots maar een kleine eter en zal je verlegen giechelen in plaats van die bulderlach te laten  weergalmen. Tegen de tijd dat je ware ik weer bovenkomt, heb je hem al lang in the pocket.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '