Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Oh oh: laat trouwen verhoogt kans op scheiding

Er wordt ons altijd gezegd niet te vroeg te trouwen en te genieten van het vrije leven. Maar wat is te vroeg en wat is dan weer te laat? Een recente studie toont aan dat de kans op een scheiding beduidend groter wordt als je trouwt na je 32ste.

Wat ook niet betekent dat je je partner zo snel mogelijk naar het altaar moet slepen. Wie op 20-jarige leeftijd trouwt, zou namelijk ook 50% meer kans maken op een scheiding dan personen die op hun 25ste trouwen. Vanaf 25 zou de kans op een scheiding elk jaar met 11% dalen, tot de leeftijd van 32 bereikt wordt en de curve weer spectaculair de hoogte in gaat.

 

De verklaring die de wetenschappers van de universiteit van Utah geven voor dit fenomeen, is zelfselectie. Personen die zo lang wachten om te trouwen, zijn waarschijnlijk niet echt fan van het concept huwelijk, waardoor hun huwelijken dus sneller zouden stuklopen. Dus, dames, als je partner van je houdt maar niet the marrying kind is, is het misschien beter je erbij neer te leggen. Trouwens, van trouwen word je dikker en dat is toch ook niet alles, hé?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '