Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

““De pil verpestte mijn seksleven””

Toen de 27-jarige schrijfster Bregje Hofstede stopte met de pil, leek het alsof er een nieuwe wereld voor haar openging. Ze kreeg plots veel meer zin in seks. Verknalt de pil dan ons seksleven?

Bregje schreef erover op de Nederlandse nieuwssite De Correspondent. Ze nam zeven jaar lang de pil, en al die tijd had ze zelden zin om te vrijen. Maar toen ze ermee stopte, ontdekte ze dat ze meer zin kreeg in seks en ook meer orgasmes had.

 

"Bijna onmiddellijk na de laatste strip volgt een dusdanige seksuele vraatzucht dat mijn lief begint te klagen dat ik het libido heb van 'tien mariniers na een maand in de woestijn'", schrijft ze.

 

Nadien ging ze op onderzoek, en wat blijkt? Bij een kleine groep vrouwen onderdrukt de pil vrouwelijke lustgevoelens. Dat komt omdat de pil de productie stopt van drie hormonen, waaronder testosteron. En dat hormoon is verantwoordelijk voor ons libido. Bij sommige vrouwen heeft dat een grote impact, zonder dat ze het beseffen. Dokters praten er te weinig over wanneer ze de pil voorschrijven.

 

Bregje Hofstede vindt dat er een nieuwe pil moet komen die wél rekening houdt met de seksuele opwinding van vrouwen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '