Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flirtmoji

Flirtmoji: de sexy emoticons

Vier jonge designers uit Californië hebben een nieuwe reeks expliciete iconen ontwikkeld die sexting (uitwisselen van pikante sms’en) moet vergemakkelijken.

 

‘Elk van ons had al min of meer grappige ervaringen met het omvormen van emoji om zo over seks te praten. Maar dat werkte helaas nooit,' vertelt Kary McCarthy, een van de ontwikkelaars van de Flirtmoji, aan de website The Verge. De echte ommekeer is er pas gekomen toen een van de bedenkers een langeafstandsrelatie kreeg. ‘Er bestonden nog geen smileys specifiek om te flirten, dus hebben wij ze bedacht.’

 

Lolly en pluimpje

Het viertal heeft een reeks subtiele emoticons bedacht (cocktails, lolly, pluimpje, kaars...) en ook echt expliciete exemplaren (borsten, penis, billen...). Bovendien waren ze ook zo attent om een blog te beginnen zodat ze de betekenis van elk van hun pikante designs kunnen uitleggen.

 

Copy, paste, sexting

Het geweldige idee heeft helaas ook een keerzijde: iTunes kan deze tekeningetjes censureren. Daarom bestaat Flirtmoji niet als app. Je moet dus zelf naar hun website surfen, de emoticons kopiëren en plakken in een berichtje. Een handeling die wat moeite kost, maar die wel zorgt voor gegarandeerde temperatuurstijgingen tijdens deze koude wintermaanden. 

FLAIR STORIES