Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Hoe maak je een geslaagde selfie?

Het was het woord van 2013. Iedereen maakt er. Zelfs Obama. Maar dubbele kinnen, close-ups (heel close) en twijfelachtige kadreringen zorgen soms voor een lelijk resultaat. Met deze gebruiksaanwijzing maak jij alleen nog superselfies!

  • Vergeet die duck face

We hebben het al te veel gezien. En het komt bitchy over. Trek geen gezichten en gebruik gewoon je mooiste glimlach. Er gaat niets boven naturel.

  • Draag niet te veel make-up

Het lijkt een goed idee: een foto van jezelf in je kamer, na twee uur in de badkamer, opgemaakt als een danseres in de Moulin Rouge. Als het lijkt op een privéfotoshoot, is het geen goed idee. Selfies moeten bovenal spontaan zijn!

  • Gebruik het licht

Een selfie is het mooist in daglicht. Dicht bij een raam, op een terras, in een park, enz. Richt je gezicht naar de lichtbron en je zit goed.

  • Verstop je arm

Verstop de arm waarmee je je gsm vasthoudt en die je verraadt. In de mate van het mogelijke. Want je voorarm op de voorgrond, dat ruikt naar een zelfportret. En een zelfportret ruikt naar ijdelheid.

  • Maak geen gebruik van de reverse-optie

De camera vooraan in je gsm is van minder goede kwaliteit. Door zo veel focus op je snoet verstart bovendien je uitdrukking en wordt je blik leeg. Kortom, je loopt het gevaar een 'airhead' te lijken.

  • Kies de goede hoek

Een lange neus? Een vooruitstekende kin? Als je te hoog kadreert, verdriedubbelt hun volume. Neem je je foto te laag, dan komt je dubbele kin misschien iets te veel tot z'n recht. Als het kan, hou je smartphone dan recht tegenover jou.

  • Schakel de flits uit

Want het is sowieso al winter en onze teint is dus gewaagd aan die van Marie-Antoinette. Niet nodig om je nog bleker te maken!

  • Doe het in groep

En het is nog beter als jij niet in het midden staat en je vermijdt dat je vriendinnen van de foto afknipt (egocentrisch, moi?).

  • En doe het vooral met mate

Eén selfie op Facebook, dat is grappig. Twee selfies, dat wordt een beetje verdacht. Vanaf drie selfies lijk je een trien die geobsedeerd is door haar eigen uiterlijk. Selfies, oké. Maar wees er zuinig mee!

FLAIR STORIES