Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Feit of fabel: 5 haarmysteries ontrafeld

Is droogshampoo nu wel of niet goed voor je haar? En is het belangrijk om regelmatig naar de kapper te gaan? Wij zochten de antwoorden op vijf haarmysteries.

Je haar groeit sneller als je vaker naar de kapper gaat.

Je haar groeit uit je hoofdhuid, dus waarom zou het sneller groeien wanneer je regelmatig je puntjes laat bijknippen? Je haar groeit gemiddeld een centimeter per maand. Je puntjes knippen heeft geen impact op het groeitempo van je haar, maar het is belangrijk om je dode puntjes regelmatig bij te knippen. Als je veel last hebt van droge puntjes, is het wel moeilijker om je haar mooi lang te krijgen.

 

Als je een grijze haar uittrekt, komen er twee in de plaats.

Dit is echt een urban legend. Een haarzakje kan maar één haartje doen groeien, dus daar hoef je je echt geen zorgen over te maken.

 

Als je je haar vaak in een staart draagt, gaat het sneller kapot.

Sad but true. Vlechten of een leuke paardenstaart zijn komend seizoen een echte trend, maar als je je lokken veelvuldig vlecht of in een staart draagt, zal het sneller afbreken. Worst case scenario: je haar kan er zelfs van uitvallen. Laat het af en toe gewoon eens lekker los!

 

Je mag je haar niet elke dag wassen

Het is inderdaad niet goed om je haar elke dag te wassen. Als je je lokken vaak wast, zal je hoofdhuid erg droog worden. Door je haar vaak te wassen, verwijder je namelijk talg. En die heb je nodig om je hoofdhuid te hydrateren. Een gebrek aan talg zorgt op zijn beurt voor de productie van nóg meer talg, wat dan weer zorgt voor vet haar. Probeer je haar dus twee à drie keer per week te wassen.
 

Droogshampoo is slecht voor je haar

Droogshampoo is de ideale oplossing voor momenten waarop je haar er vettig uitziet, maar je het niet wil wassen. Wel kan overmatig gebruik leiden tot droog haar en kan je hoofdhuid ervan gaan jeuken. Gebruik dit handige middeltje dus alleen in noodgevallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '