Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Knip zelf je pony

Heerlijk, zo'n verwenbeurt bij de kapper. Maar als je haar heel snel groeit of je bankrekening onder nul dreigt te gaan, loont het de moeite om zelf naar de schaar te grijpen.

  • Schaf goed materiaal aan. Essentieel is een kappersschaar. Met een gewone schaar of – help!- keukenschaar aan de slag gaan is geen goed idee: ze zijn niet scherp genoeg en zullen je haarpuntjes beschadigen waardoor ze splijten.
  • Knip je haar droog. Zo heb je een beter zicht op de lengtes. Wanneer je je haar nat knipt, kan het bij het opdrogen veel korter worden. Met een plantenspuit kan je je haar lichtjes bevochtigen zodat de afgeknipte puntjes niet alle kanten opspringen.
  • Knip in lagen, zo kan je als je slecht knipt in de volgende laag nog corrigeren. Om  je pony in te korten knip je best verticaal, zo voorkom je dat je hele happen te kort wegknipt én dat je pony te bot afgeknipt is.
  • Opkniptruc: maak loodrecht op je hoofd een 'palmboomstaart' en knip deze recht af. Zo zal je kapsel een opgeknipt effect krijgen.
  • Beschadigde puntjes wegknippen? Draai een haarlok op. De gespleten puntjes die er uitspringen kan je meteen wegknippen met je kappersschaar.
  • Emergency-tip: met een schoon nagelschaartje kan je in noodgevallen ook een beetje bijknippen, omdat dit meestal scherpe mesjes heeft.
  • Let op met de effileerschaar: als je ze te dicht bij de haarwortels gebruikt, kan je haar gaan pluizen. Ze is dan weer wel ideaal om happen te camoufleren. Ook als je je pony wat te recht vindt, kun je de puntjes wat verzachten door ze met de effileerschaar te knippen.
  • Kleuring: veel merken brengen doe-het-zelfkitjes uit zodat je je haar kan kleuren, uitgroei bijwerken én lokjes trekken bij je thuis. Eén advies: om ongelukjes te voorkomen, lees je het best goed de bijsluiter vóór je aan de slag gaat. Om een radicale kleurswitch te ondernemen, raden we toch aan om naar de kapper te gaan.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '