Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Tips voor gezond gekleurd haar

Zin in een nieuw kapsel? Of misschien een nieuw kleurtje om helemaal te stralen? Hier vind je alle tips die je nodig hebt!

Ik wil kleuren!

Zin in rood, goudblond of misschien zwart om jouw lusteloze haar te verwarmen ? Als je naar een radicale verandering verlangt; ga eens bij de kapper langs en vertel hem over al je vorige pogingen. Hij zal misschien een peeling of een speciaal product voorstellen dat alle oude en mislukte haarpogingen uitwist en dat het resultaat van een nieuwe kleur zal verbeteren.

 

Als je je haar thuis kleurt, moet je beslissen welke soort kleuring je wil. Twijfel je nog, ga dan eerder voor een spoeling dan voor een permanente kleuring. Als je een paar tinten lichter of donkerder wil gaan, dan kan je zonder zorgen een kleurshampoo gebruiken. Wil je van lichtblond naar zwart dan breng je toch beter een bezoekje aan de kapper.

 

Hier zijn nog enkele tips wanneer je thuis aan de slag gaat:

  • Laat de kleuring lang genoeg inwerken, anders zal de kleur waarschijnlijk anders uitslaan dan je had verwacht.
  • Baseer je niet op het model op de verpakking wanneer je een kleur uitkiest. Kijk naar de staaltjes achteraan op de verpakking.
     

Kopzorgen?

Met de juiste shampoo los je ze in no time op. En om je haar op de juiste manier te wassen is het belangrijk dat je weet welk type haar je hebt. Ook de toestand van je hoofdhuid is bepalend bij de keuze van je shampoo. Kom je er alleen niet uit?
Vraag je kapper dan om advies. Vergeet zeker niet om de allergietest uit te voeren. Het is uitzonderlijk, maar better safe than sorry!

De perfecte styling

Begin met 'voordrogen': wring eerst het overtollige water uit je haar met behulp van je vingers of handen. Gebruik geen handddoek dit zal je haarschubben openen waardoor je een doffe look krijgt. Nu is het tijd om je haardroger aan te zetten. Veel mensen gebruiken hun haardroger verkeerd, zonder dat ze het zelf beseffen. Het is belangrijk om het mondstuk van je haardroger te richten van de wortel naar de lengtes van je haar. Het is belangrijk dat de warme luchtstroom van boven naar benden gaat. Zo blijven je haarschubben dicht en heb je achteraf glanzend haar.

Lees ook:

11 tips voor meisjes met kroeshaar

Zo krijg je je zin bij de kapper

7 haarkleurtips die je moet gelezen hebben

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '