Tijd: 30 min.
Nodig (voor 4 personen): 2 handenvol verse muntblaadjes • 150 g dikke Griekse yoghurt • 1 citroen • 2 el olijfolie • 1 bussel radijsjes • 1 gele paprika • 200 g haloumi • cayennepeper • peper • zout • 1 rode ui • 4 lente-uitjes • 1 blik van 400 g kikkererwten (gespoeld en uitgelekt) • 2 teentjes knoflook (gepeld en ontkiemd) • 4 takjes verse koriander • 4 takjes verse munt
Zo gemaakt
1. Maak eerst de dip: knip de muntblaadjes fijn, mix ze onder de yoghurt, rasp er wat citroenschil overheen en voeg een paar druppels olijfolie toe.
2. Spoel de radijsjes grondig in koud water en snij ze dan doormidden.
3. Snij de gele paprika in stukken ter grootte van de radijsjes.
4. Snij de haloumikaas eveneens in blokjes ter grootte van de radijsjes.
5. Steek de paprika, haloumi en radijsjes afwisselend op metalen spiesjes en strijk ze in met olijfolie. Gril de brochettes op de barbecue en kruid met cayennepeper, gewone peper en een beetje zout (de haloumikaas is al vrij zout).
6. Snipper de rode ui en de lente-uitjes fijn en meng ze onder de kikkererwten. Pers er de knoflookteentjes bij, besprenkel met citroensap en olijfolie en kruid met peper en zout. Snipper de koriander en de munt fijn en meng die net voor het serveren onder de salade.
Meer veggie BBQ-gerechten: